R10.NET Uygulamaları
Kullanıcılar
Yükleniyor, lütfen bekleyiniz..

    Google Sıralamanızı Yükseltebilecek 15 Adımlı SEO Denetimi

    Sitenizin sıralamaları her geçen gün düşüyor mu? Sıralama yükseltebilecek SEO denetimiyle sitenizin problemlerini tespit edebilir ve sitenizin performansını optimize edebilirsiniz.

    Timur Demir
    Timur Demir R10 Editörü
    14.04.2022 11:45 1030 11 dk okuma süresi
    Google Sıralamanızı Yükseltebilecek 15 Adımlı SEO Denetimi
    Son Düzenleme:

    Sitenizi kurduktan sonra her şeyin gözünüze iyi gözüktüğünü düşünebilirsiniz. Ziyaretçilerin ilgisini çekemiyorsanız ve trafiğiniz sürekli düşüyorsa durum iyi değil demektir. Ortaya koyulan araştırmalara göre indeks alan içeriklerin %90'ından fazlası Google'dan organik trafik alamıyor.

    Sitelerin organik trafik alamamasının pek çok farklı sebebi olabilir. Bu sebepleri bulabilmek için bir SEO denetimi gerçekleştirilmelidir. Önce SEO denetiminin ne olduğunu anlamalı ve ardından SEO denetiminin nasıl gerçekleştirileceğini öğrenmelisiniz.

    SEO denetimi nedir?

    SEO Audit yani SEO denetimi, SEO işlemleri tamamlanmış bir sitenin üçüncü parti seo araçları ile sitenin kapsamlı analiz sürecidir. Bu analiz doğrultusunda sıralamaları daha iyi hale getirmek için nerelerde düzeltmeler yapılabileceği öğrenilebilir. SEO denetimi yaptığınızda site içi optimizasyon konusunda çeşitli önerilerle karşılaşırsınız.

    SEO denetimi gerçekleştirdiğiniz zaman site hızı, içerik eksiklikleri, trafiği azaltan teknik sorunlar, rakiplerin avantajlı olduğu yerler ve kullanıcı deneyimini iyileştirme fırsatları dahil olmak üzere pek çok farklı konuda bilgi edinmiş olursunuz.

    Ortalama bir kullanıcının sitede geçirdiği süre yaklaşık 54-55 saniyedir. Kullanıcılar siteniz hakkında çok daha hızlı bir şekilde karar verirler. Sitenizin kullanıcıyı etkileyebilmesi için yaklaşık olarak 1 saniyesi olacaktır ve bu sürenin en iyi şekilde kullanılması gerekir.

    SEO denetimi neden gereklidir?

    SEO denetimi gerçekleştirdiğiniz SEO stratejisinin ne denli doğru yapıldığını gösterir. Sadece SEO denetimi gerçekleştirerek organik trafiğinizi %75 oranında yükseltebilmeniz gerekir. SEO denetiminin çok değerli olmasını sağlayan en önemli durum pek çok farklı konularda yardımcı olabilmesidir:

    • Sitenizin kodlarında yer alan hataları bulabilir ve bunları düzeltebilirsiniz.
    • Doğru izlenimler ve veriler sayesinde rekabeti sürdürebilirsiniz.
    • Belirlenen anahtar kelimeler için sıralamada olup olmadığınızı kontrol edebilirsiniz.
    • Algoritmalara uygun olarak hangi içeriğin güncelleneceğine karar verebilirsiniz.
    • Rakiplerinize yönelik çeşitli analizler yapabilir ve verileri kendi lehinize kullanabilirsiniz.
    • Başlık etiketi dahil olmak üzere diğer meta etiketlerini optimize edebilirsiniz.
    • Farklı sitelerden sitenize gelen linklerin kalitesini değerlendirebilirsiniz.
    • Sıralamanıza katkı sağlayacak çeşitli anahtar kelime fırsatlarını ortaya çıkarabilirsiniz.
    • Sitenizin açılış süresini kontrol edebilir ve mobil ziyaretçiler için erişilebilirliği yükseltebilirsiniz.

    Fark edebileceğiniz gibi SEO denetiminin size yardımcı olabileceği konular oldukça çeşitlidir. Sıralanmış olan tüm bu faktörleri optimize etmeniz durumunda sitenizin sıralaması otomatik olarak yükselebilecektir. SEO denetimi gerçekleştirmenin en önemli sebebi budur.

    SEO denetimi ne zaman yapılmalıdır?

    SEO denetimi özellikle şirketlere ait sitelerde önemlidir. Ürün veya hizmet satışı yoluyla kazanç elde edebilmesi mümkün olan şirketlerin arama motorunda bulunabilir olmaları gerekir. Bu nedenle düzenli olarak gerçekleştirilecek SEO denetimleriyle eksiklikler tespit edilmelidir.

    SEO denetiminin ne zaman yapılacağını merak ediyorsanız bunun için çok farklı seçenekler sunulabilir. Genel olarak denetim yapmaya başlamadan önce belirli sinyalleri yakalamanız gerekir. Bu sinyaller arasında en önemlileri ise şu şekildedir:

    • Sitenizin organik trafiğinde ve dönüşümlerinde düşüş yaşanıyor olabilir.
    • Sitenizin hemen çıkma oranında yükseliş söz konusu olabilir.
    • Anahtar kelimeler için sıralamanız düşüyor ve nedenini bilmiyor olabilirsiniz.
    • Kullanıcı deneyimi konusunda sorunlar yaşandığına yönelik geri bildirimler alıyor olabilirsiniz.

    Bu sinyallerden bir tanesinin varlığı bile sitenizde işlerin doğru şekilde gitmediğinin göstergesi olabilir. Düzenli olarak SEO denetimi gerçekleştirerek sitenizin işlevselliğini koruduğundan emin olabilirsiniz. Bunu sağlamak için SEO denetiminden farklı bir seçeneğiniz yoktur.

    SEO denetimine başlamadan önce nelere ihtiyacınız olacak?

    SEO denetimi gerçekleştirmek site trafiğinizi yükseltmenin en etkili yoludur. Ortalama düzeyde bir SEO denetimi gerçekleştirmek birkaç saat sürebilir. Sorunlar çok fazlaysa denetim aylarca sürebilir. Bu nedenle herhangi bir işlem yapmaya başlamadan önce ihtiyaçlarınıza karar gerekir.

    • Hedeflerinizi belirleyin: SEO denetimi ile ulaşmak istediğiniz sonuç tam olarak nedir? Sitenizin sorunlarına odaklanarak bir cevap ortaya koymalısınız. Hemen çıkma oranınız yüksekse bunu düşürmek için adım atmak istiyor olabilirsiniz.
    • Kaynakları belirleyin: Sitenin yönetiminden kim sorumlu? SEO denetimini kim gerçekleştirecek? Denetimi gerçekleştirmek için nelere ihtiyaç var? Hangi araçlar kullanılacak ve bunları kullanmak için ne kadar bütçe ayrılması gerekecek? Tüm bunlara karar vermelisiniz.
    • Tarih aralığını netleştirin: Siteniz çok önceden açılmışsa tüm veriler üzerinden ilerlemek iyi bir fikir olmayabilir. Hangi tarih aralığını ele alacağınıza iyi karar vermelisiniz. Verileri incelerken bu tarihler aralığında atılmış ek adımları değerlendirmeniz gerekebilir.
    • Veri değerlendirme planı yapın: Bulguları raporlamak için hangi araçlardan yararlanacaksınız? Veri görselleştirme yapacak mısınız? Hangi verileri daha fazla vurgulayacaksınız. Denetimi gerçekleştirdikten sonra verilerinizi nasıl analiz edeceğinize karar verin.

    15 adımlı geniş kapsamlı SEO denetimi

    Google'ın bir arama sıralamasına karar verirken değerlendirdiği pek çok farklı faktörün olduğunu unutmamanız gerekir. Bu nedenle tam olarak eksikliklerinizin nerede olduğuna karar veremeyebilirsiniz. Geniş kapsamlı bir SEO denetimi yapmak size bu konuda yardımcı olacaktır.

    1. Meta etiketlerin değerlendirilmesi ve optimize edilmesi

    Meta açıklamaları iyi optimize etmediyseniz Google bunları kendisi belirleyecektir. Google'ın meta açıklamaları yeniden yazma oranı %65'in üzerindedir. Meta açıklamaları ihmal etmeniz durumunda dilediğiniz kelimeleri kullanma ve kullanıcıları ikna edebilme fırsatını elden kaçırabilirsiniz.

    Meta açıklama arama yapan kişileri sitenize davet etmenizi sağlar. Bir ziyaretçinin ilgisini çekmek için bu alanı kullanabilirsiniz. Kısa ama ayrıntılı bir meta açıklama yazdığınız zaman arama motoru sonuçlarından daha fazla verim elde edebilirsiniz.

    2. Kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi

    Arama motorlarının giderek daha fazla veriyi okuyabildiğini unutmamanız gerekir. Kullanıcı deneyimi bu nedenle aşırı önem taşır. Kullanıcıların yüzde %70'inden fazlası siteyi kullanma deneyimlerinin satın alma kararlarını etkilediğini ifade ederler.

    Sitenizin kullanıcı deneyimi kötüyse iyi bir sıralama elde etme konusunda zorluk yaşayabilirsiniz. Kullanıcı deneyimini tasarımı iyileştirerek ve açılış süresini geliştirerek kolayca gerçekleştirebilirsiniz. İlk önce elbette daha kolay yapılabilir olana odaklanmalısınız.

    • Sitenizde seçtiğiniz renkler markanız ile uyumlu mu?
    • Başlıklar doğru boyutlarda ve tıklanabilir durumdalar mı?
    • Gerekli yerlerde yeteri kadar metin ve video kullandığınızdan emin misiniz?
    • Sayfalar arası geçişleri kolaylaştırabilecek menü elementlerini kullandınız mı?
    • Sitede kullandığınız formlar işe yarıyor mu ve doldurulmaları kolay mı?

    3. Anahtar kelime kopyalarının kontrol edilmesi

    Anahtar kelimelerde kopya problemi yaşamanızı neden olacak en yaygın durum birden çok sayfada aynı anahtar kelimeyi kullanmaktır. Bunu yaptığınız zaman iki farklı sayfanızın aynı arama trafiği için rekabet etmesine neden olursunuz. Avantajlı gibi gözükse bile aslında değildir.

    Arama sonuçlarında sadece size ait sonuçların olduğunu gören bir kullanıcı bir şeylerin ters gittiğini düşünebilir ve sitenize giriş yapmaktan çekinebilir. Bu nedenle anahtar kelime kopyalarını kontrol etmeniz gerekir. Zayıf olan sayfaları iyi olan sayfalara yönlendirmeyi tercih etmelisiniz.

    4. Tarama hatalarının düzeltilmesi

    Sitenize gelen trafiğin neden düştüğünü merak ediyor olabilirsiniz. Bunun sebebi sitenizde yaşadığınız tarama hataları olabilir. 404 hataları, sunucu problemleri, eksik sayfalar, tarama sorunları ve yinelenen içerik problemleriyle karşı karşıya olabilirsiniz.

    Tarama hataları açısından çok fazla problem yaşarsanız siteleriniz indekse eklenmemesi gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Sitenizde çok fazla yönlendirme olmamalıdır. Google her sayfayı indekse eklemeyi reddedebilir. Sorunların kontrolü için Google Search Console'a bakmalısınız.

    • Google Search Console hesabınıza giriş yapın ve URL inceleme aracını kullanın.
    • İncelemek istediğiniz URL'yi ekleyin ve ardından sonuçları bekleyin.
    • Ardından sonuçları inceleyin ve varsa sorunları nasıl ortadan kaldırabileceğinizi öğrenin.

    5. Anahtar kelimelerle içeriğin optimize edilmesi

    Google arama sonuçlarındaki ilk sıradaki site onuncu sıradaki siteden on kat daha fazla tıklama elde eder. Sitenizin üst sıralarda yer alabilmesi için anahtar kelimelerle desteklenmesi gerekir. Anahtar kelimeleri yanlış kullanırsanız trafik, potansiyel müşteri ve satış fırsatı elde edemezsiniz.

    Google'da ilk sırada yer alabilmek için tıklamalara ve linklere ihtiyacınız olacaktır. Ancak ilk olarak içerik optimizasyonu yapmanız gerekir. İçerik optimizasyonu yapabilmek için içeriğin hedeflediği anahtar kelimeleri doğru bir şekilde kullanmanız önemlidir:

    • Kaliteli bir araç kullanarak rakiplerinizin sitenizi inceleyin ve rakip araştırması gerçekleştirin.
    • Rakiplerinizde olan, onlara trafik getiren ama sizde olmayan anahtar kelimeleri tespit edin.
    • Bulduğunuz anahtar kelimelere yönelik içerikler oluşturun veya mevcut olanları optimize edin.
    • Anahtar kelimeleri meta açıklamalar dahil olmak üzere pek çok alanda kullanın.
    • Anahtar kelimeleri kullanırken okunabilirlik problemlerinin ortaya çıkmamasına dikkat edin.
    • Fırsatını bulduğunuz zaman sitenizdeki diğer içeriklere ait linkleri kullanın.

    6. Yinelenen içerik kontrolünün yapılması

    Yinelenen içerik SEO açısından en olumsuz durumlardan biri olarak görülür. Sitelerin yaklaşık %30'unda yinelenen içerik vardır. Tam olarak bir sıralama faktörü olmasa bile çeşitli yönlerden sitenizin SEO değerini olumsuz etkileyebilme potansiyeline sahiptir.

    Copyscape gibi bir araç kullanarak sitenizdeki içerikleri kontrol edebilirsiniz. Sitenizde yinelenen içerik tespit ederseniz bazı düzeltme adımları atabilirsiniz. Bu adımlardan en kolayları şu şekildedir ve yinelenen içerikler için mutlaka gerçekleştirilmelidir:

    • 301 yönlendirmelerini kullanarak düşük kaliteli sayfaları yüksek kaliteli sayfalara yönlendirin.
    • Google en uygun sayfaya öncelik tanıdığından bu sayfaların kontrollerini gerçekleştirin.
    • İçeriklerin sonunda telif hakkı bildirimi gibi alanlar kullanıyorsanız bunları azaltın.
    • Çok fazla yer tutucu içerik kullanmayın ve gerekli olmaması durumunda bunlardan kaçının.
    • Tercih ettiğiniz içeriğin hangisi olduğunu Google'a belirtmek için canonical etiketini kullanın.

    7. Açılış sürelerinin kontrol edilmesi

    Sitelerin ortama açılış süreleri masaüstü ve mobil olarak farklılık gösterir. Masaüstünde sitelerin yüklenme süresileri ortalama 1,28 saniye şeklindedir. Mobilde ise bu süre 2,59 saniye şeklindedir. Sitenizin açılması bunlardan daha uzun sürerse sıralama açısından problem yaşamanız olasıdır.

    Sitelerin yavaş bir biçimde yüklenmesi hemen çıkma oranının yükselmesine neden olabilir. Sitenin dönüşümleri ve arama görünürlüğü bundan olumsuz etkilenir. Açılış süresi en önemli sıralama faktörlerinden biri olduğundan bunu önemsemeniz gerekir.

    • Sitenizde yer alan görselleri (fotoğraflar, resimler vb.) en iyi şekilde optimize edin.
    • Sitenizde bir içerik dağıtım ağı (content delivery network) kullanın.
    • Sitenizde kullandığınız komut dosyalarını (script) ve eklentileri (plugin) azaltın.
    • CSS, JavaScript ve HTML gibi ögeleri küçültme yoluna gidin.
    • Sitenizin yer aldığı sunucuda GZIP sıkıştırma özelliğinin aktif hale getirilmesini sağlayın.

    8. Organik trafiğin analiz edilmesi

    Organik trafik sitenizin başarılı olmasını sağlayan en önemli etkendir. Siteniz arama motorlarından ziyaretçi elde edebileceği sürece gelir elde ederler. Bu tür trafik sitenizin ne kadar popüler olduğunu gösterir ve doğrudan içeriğinizin alaka düzeyine bağlı bir durumdur.

    SEO stratejinizin başarılı olup olmadığını organik trafik değeriniz sayesinde ölçebilirsiniz. Organik trafik en yüksek yatırım getirilerden biridir. Anahtar kelime ve rakip araştırması gerçekleştirerek organik trafiği yükseltebilmeniz mümkündür.

    9. Mobil uyumluluğun kontrol edilmesi

    Siteniz ne kadar mobil uyumluysa Google arama sonuçlarında o kadar iyi sıralama elde eder. Google arama sonuçlarında yüksek görünmek siteniz için en ideal durumlardan birisidir. Arama motoru devi mobil öncelikli indeks yaklaşımına sahip olduğundan mobili önemsemeniz gerekir.

    Google tarafından sunulan Mobil Uyumluluk Testi sayfasına giderek sitenizin mobil için uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu testin sonucunda karşınıza çıkan hataları ve uyarıları gözden geçirebilirsiniz. Elde ettiğiniz puana bağlı olarak çeşitli düzenlemeler yapmak zorunda kalabilirsiniz.

    10. Kırık linklerin kontrol edilmesi ve düzeltilmesi

    Kırık linkler sitenizde yaşayabileceğiniz en yaygın problemlerin başında gelir. Sitelerin büyük bir kısmında birkaç tane kırık link vardır. Kırık linkler site güncellemeleri, içerik değişiklikleri veya silinen sayfalar nedeniyle ortaya çıkabilirler. Normalde çok önemli bir sorun olarak görülmezler.

    Sitenizde yer alan linkler işlevlerini yerine getirmiyorsa ziyaretçilerinizi sinirlendirebilir. Genel kullanıcı deneyiminiz önemli ölçüde olumsuz etkilenir. Sıralamanız etkilenir çünkü Google bu linkleri bulamaz ve sitenizde ek taramalar yapamaz. Kırık linkleri çeşitli link inceleme araçlarıyla bulabilirsiniz.

    11. HTTPS protokolünün kontrol edilmesi ve kullanılması

    Güvenli arama koşulları sağlamak amacıyla HTTPS protokolünü kullanmanız önemlidir. Google artık SSL desteğine önem verir ve SSL kullanılmayan siteleri güvensiz olarak nitelendirir. Kullanıcılar arama sonuçlarında HTTPS protokolünün kullanıldığı sayfalara girme konusunda daha isteklidirler.

    HTTPS protokolü çok büyük bir etkiye sahip sıralama faktörlerinden birisi değildir. Sadece SEO avantajından yararlanmak için HTTPS kullanmaya çalışmamalısınız. HTTPS kullanmaya başladığınızda HTTP protokolündeki sayfaların yönlendirmelerini teknik açıdan doğru yapmanız gerekir.

    12. İçerik denetiminin gerçekleştirilmesi ve gerekli adımların atılması

    İçerik en önemli sıralama faktörlerinden biridir. Şirketlerin büyük bir kısmı içerik pazarlama stratejileri için bütçelerini yükseltme yoluna giderler. Durum böyle olsa bile doğru bir içerik denetimi olmadan yatırım getirisi elde edebilmek pek mümkün değildir.

    Sitenizde neyin işe yaradığını ve neyin iyi sonuç verebileceğini gözden geçirmeniz gerekir. İçerik denetimi sayesinde içerikleri optimize edebilirsiniz. İçerik denetimini doğru şekilde yapmak istiyorsanız bazı durumlara dikkat etmeniz önemlidir:

    • Google Analytics aracını kullanarak sitenizdeki içeriklerin bir listesini oluşturun.
    • Hedeflerinizi tanımlayın ve içeriklerden elde etmek istediğiniz verimi belirleyin.
    • İçerikleri daha iyi hale getirebilmek için kullanmak istediğiniz araçlara karar verir.
    • İçeriklerinizi kontrol edin, verilerini inceleyin ve düzeltilmesi gereken yerlere karar verin.
    • Son olarak içerikleri önceliklerine göre sıralayın ve onları optimize etmeye başlayın.

    13. Rekabet analizinin gerçekleştirilmesi ve verilerin kullanılması

    Rekabet analizi sadece SEO denetimi sırasında gerçekleştirilmesi gereken bir şey değildir. Rekabet analizi sayesinde rakiplerinizi anlayabilir ve Google'da onları geçebilmek için sahip olduğunuz fırsatların ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.

    Rekabet analizi daha fazla kişinin ilgisini çekebilmek için ürün veya hizmetlerinizi nasıl konumlandırmanız gerektiği konusunda size fikir verebilir. Sitenizin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyebilirsiniz. Rekabet analizi yaparken daha önemli olan belirli faktörlere odaklanabilirsiniz:

    • Rakibiniz sıralama elde ettiği anahtar kelimeleri inceleyebilirsiniz.
    • Rakiplerinize ait sitelerin sahip olduğu link sayısını kontrol edebilirsiniz.
    • Link sayısını inceledikten sonra sahip olunan link kalitesini kontrol edebilirsiniz.
    • Rakibinizin sosyal medyadaki etkileşim düzeyini gözden geçirebilirsiniz.
    • Rakibinizin sitesini site hızı ve mobil uyumluluk gibi diğer teknik yönlerden inceleyebilirsiniz.

    14. Site tarama aracının kullanılması ve hataların tespit edilmesi

    Site tarama amacı teknik olarak web crawler olarak bilinir. Site tarama aracını kullandığınızda sitenizin Google'ın gözünden nasıl gözüktüğünü anlayabilirsiniz. Google içeriği sıralayabilmek tarama örümcekleri adı verilen botları kullanır ve işleyişi bu araçlara oldukça benzerdir.

    Site tarama aracını kullandığınız zaman tarama sorunları, indeks problemleri, kırın linkler ve yinelenen içerikler dahil çok daha fazlasını bulabilirsiniz. Size bu konuda yardımcı olabilecek Semrush, Screaming Frog ve Ahrefs gibi oldukça geniş kapsamlı araçlar vardır.

    15. İçerik eksikliklerinin belirlenmesi ve gerekli adımların atılması

    İçerik eksikliği aynı zamanda içerik boşluğu olarak bilinir. Sitenizde yer almayan ama ziyaretçilerin bilgi aramak için gerçekleştirdiği sorgulardır. İçerik eksikliklerini gidermek kullanıcı deneyimini iyileştirir ve organik trafiğin en doğal yoldan artış göstermesini sağlar.

    • Sıralamaları incelemek: Anahtar kelimeleriniz sıralamada olsa bile yeteri kadar yüksekte olmayabilir. Bu tür anahtar kelimelerin yer aldığı sayfaları SEO açısından kontrol etmeli ve içeriği olabildiğince geliştirmeye çalışmalısınız.
    • Anahtar kelime araştırması gerçekleştirmek: Yüksek performanslı anahtar kelimeleri kullanıp kullanmadığınızı kontrol etmelisiniz. Uzun kuyruklu anahtar kelimelerin üzerinde durmaya çalışmak iyi bir fikirdir. Çünkü bu tür anahtar kelimelerde rekabet daha düşüktür.
    • Rekabet analizi yapmak: Rakiplerinizin sıralama elde ettiği anahtar kelimeleri belirlemelisiniz. Bu anahtar kelimeleri kullanarak kendiniz için yeni konu fikirleri oluşturmalısınız. İçeriklerinizi rakiplerinizden daha iyi sunmaya çalışarak onların trafiğine ortak olabilirsiniz.

    Siteniz tasarım açısından ne kadar harika görünürse görünsün iyi bir şekilde optimize edilmemişse elde etmek istediğiniz miktarda ziyaretçi elde edemezsiniz. Ayrıntılı bir SEO denetimi yaparak önünüzdeki engelleri tespit edebilir ve bunları çözebilirsiniz.

    Founder: Demir Otomotiv & Grana Yazılım

    Yorum Yap
    İçeriği Puanla
    Yorumlar

    Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.

    Tüm Yorumlar
    Toplam 1 Yorum
    • Bip
      Bip 2 yıl önce
      Geniş ve faydalı bir içerik olmuş👏🏻

    İlgili İçerikler:

    Oppo, ColorOS 15 Güncellemesini Duyurdu: İşte Güncelleme Alacak Modellerin Tam Listesi!

    Oppo, Android 15 tabanlı ColorOS 15'i tanıttı. Güncellemeyi alacak modeller ve yeni özellikler açıklandı. Kilit ekranı ve kontrol merkezi yeniliklerle geliyor.

    Xiaomi 15 ve 15 Pro'nun Fiyatı Açıklandı!

    Xiaomi 15 ve 15 Pro'nun fiyatları açıklandı. Artan yonga seti maliyetleri nedeniyle fiyatlar yükselirken gelişmiş kamera ve ekran özellikleri dikkat çekiyor.

    Google'dan Gemini Kampanyası: Arkadaşlarınıza 4 Aylık Üyelik Hediye Edebilirsiniz!

    Google, Gemini Advanced üyelerine arkadaşlarına 4 aylık AI Premium üyeliği hediye etme fırsatı sunuyor. Kampanya 1 Kasım 2024'e kadar geçerli olacak!

    Android 15 Resmen Tamamlandı: Güncellemeyi Alacak Telefonlar Açıklandı!

    Android 15 güncellemesi tamamlandı ve geliştiricilere sunuldu. Pixel cihazlar başta olmak üzere Samsung, Xiaomi gibi markalara da yakında gelecek.

    Google Sıralamanızı Yükseltebilecek 15 Adımlı SEO Denetimi

    Size daha iyi hizmet sunabilmek
    için çerezleri kullanıyoruz.

    Çerez Politikası Kabul Et