EBA Kurs Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır?
Online eğitim sistemi EBA 2020 yılında pandeminin de etkisiyle öğrencilerin hayatında öncesinden çok daha büyük bir yer kaplamaya başladı. Günümüzde de önemli ölçüde kullanıma sahip olan EBA'ya nasıl kayıt olacağınızı öğrenmek ve öğrenci girişinin nasıl yapıldığını maddeler halinde öğrenebilmek için detaylara göz atın.
EBA ve EBA Kurs nedir?
EBA açılımı “Eğitim Bilişim Ağı” olan Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı hizmetidir. EBA ilk olarak 2012 yılında “Eğitim, daima…” sloganıyla hayatımıza girdi ve o günden bugüne etkin bir şekilde eğitime destek olmaya devam ediyor.
EBA öğrenci girişi için gerekenler nelerdir?
EBA’ya giriş yapabilmek için birçok yöntem mevcut. Bunları sıralamak gerekirse;
- E-devlet ile giriş
- E-Okul bilgileri ile giriş
- Öğrenci bilgileri ile giriş
- Açık öğretim bilgileri ile giriş
- EBAKOD ile giriş
Bu yöntemlerin hepsinde ayrı bilgiler gerekmekte. Yöntemi seçip ilgili sayfaya girdiğinizde kolaylıkla giriş yapmak için nelere ihtiyaç duyulduğunu görebilirsiniz.
EBA öğrenci girişi nasıl yapılır?
Yukarıdaki yöntemlerden herhangi biri ile kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Sayfadaki yönlendirmeleri takip ederek kolaylıkla sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer şifrenizi unuttuysanız “Şifremi unuttum” sekmesine tıklayarak ve gerekli adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz. Eğer şifreniz yoksa “EBA şifresi nasıl alınır?” seçeneğine tıklayıp gerekli adımları takip edin.
EBA öğrenci kayıt işlemi nasıl gerçekleşir?
EBA hesabınız yoksa sisteme giriş yapıp derslerden faydalanmak için EBA hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Bu durumda izlemeniz gereken yol “EBA hesabı oluştur” sekmesine tıklayıp çıkan kutucukta “Şifre oluşturmaya devam et” butonuna tıklayın. Yeni ulaştığınız sayfada sizden kimlik bilgileriniz istenecektir. Bu sayfada kimlik bilgileriniz vereceğiniz için linki özellikle kontrol edin ve tarayıcınızın bu sayfayı şüpheli görüp görmediği ile ilgili bildirimlerini dikkate alın. Böylelikle olası bir kimlik hırsızlığı ihtimalini engellemiş olursunuz. Bu sayfada istenen bilgile şu şekildedir;
- TC Kimlik No
- Öğrenci Numarası
- Nüfüs Cüzdanı Seri/No veya Cilt No
Tüm bu bilgileri doldurup “giriş yap” butonuna tıklayınız. Eğer önceden kayıt olduysanız bu işlemi yapamazsınız. Hesabınıza giriş yapmak için şifremi unuttum seçeneğini seçip gerekli adımları takip edip sisteme giriş yapabilirsiniz.
İlgili İçerikler:
Yeni Gümrük Düzenlemesi Yarın Devreye Giriyor: Temu Siparişleri İçin Süreç Nasıl İşleyecek?
Yeni gümrük düzenlemesiyle Temu siparişlerinde vergi süreci değişiyor. 30 Euro üzeri siparişler gümrüğe tabi, AB dışı siparişlerde %60 vergi uygulanacak.
VPN Olmadan Instagram'a Nasıl Giriş Yapılır?
DNS ayarlarını değiştirerek VPN kullanmadan Instagram'a hızlı ve güvenli erişim sağlayabilirsiniz. Adım adım rehberimizle kolayca bağlanın!
TRT 1 Frekans Ayarı Nasıl Yapılır? EURO 2024 Maçlarını Şifresiz İzlemenin Yolu!
EURO 2024 heyecanını TRT 1'den takip etmek isteyenler, maçları kesintisiz ve şifresiz izlemek için frekans ayarlarını güncellemeli. Peki, TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? İşte adım adım anlatım...
Digitürk'te TRT 1 Neden Yok? TRT 1 Kaçıncı Kanalda? Frekans Ayarları Nasıl Yapılır?
TRT 1'in yayın akışını kaçırmak istemeyenler, "Digitürk'te TRT 1 neden yok?" sorusunun cevabını ve güncel frekans bilgilerini merak ediyor. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın heyecan dolu maçları TRT 1'de! İşte tüm detaylar...