R10.NET Uygulamaları
Kullanıcılar
Yükleniyor, lütfen bekleyiniz..

    Ahrefs İçerik Üreticilerine Yönelik Arama Motoru Gelir Paylaşımı Yapıyor!

    Popüler gelişmiş SEO aracı Ahrefs’in arama motoru Yep'i geliştirmeye devam ediyor. Ahrefs, yeni ve benzersiz bir arama motoruyla web sitelerine, içerik üreticilerine daha fazla kazandırıyor. İşte Yep arama motoru!

    Yağız Özgün Kocabaş
    Yağız Özgün Kocabaş R10 Editörü
    09.06.2022 00:26 2057 3 dk okuma süresi
    Ahrefs İçerik Üreticilerine Yönelik Arama Motoru Gelir Paylaşımı Yapıyor!
    Son Düzenleme:

    Dünyanın en çok tercih edilen SEO aracı Ahrefs tarafından geliştirilen Yep için önemli gelişmeler yaşandı. Ahrefs'in, yepyeni “gizlilik odaklı” ve benzersiz bir arama motoru gelişmeye devam ediyor. Ahrefs yeni arama motoru, piyasada yer alan güçlü rakiplerinden tamamen benzersiz ve kendi dizinini kullanıyor. Yani Google, Yandex ve Bing gibi tüm arama motorlarından bağımsız ve genel amaçlı bir web arama motoru olarak hizmet veriyor.

    Ahrefs, ilk kez 2019 yılında kendi arama motorunu yaratma projesi üzerinde çalışma yaptıklarını açıklamıştı. Aradan geçen uzun sürenin ardından Ahrefs, kendi web arama motoru için somut adımlar attı ve oldukça önemli başarılar elde etti. Uzun soluklu projelendirme döneminde ilk olarak yeni arama motorunun adı üzerinde mesai harcandı. Yapılan çalışmalar sonucunda yüzlerce farklı alternatif arasından “Yep” adı seçildi. Ahrefs yetkililerinin bu adı seçmelerine yol açacak özel bir durum olmadığını ve adın akılda kalıcı olmasından dolayı tercih edildiğini belirtildi. 

    Ahrefs yeni arama motoru projesi için 60 Milyon Dolar’lık bir bütçe oluşturdu.

    Ahrefs Kişisel Bilgi Gizliliğine Dikkat Çekiyor

    Ahrefs’in yeni arama motorunun, güçlü rakipleri karşısındaki en önemli iddiası “gizlilik” ve “güvenlik” oldu. Çünkü Ahrefs, arama motoru kullanıcılarının kişisel bilgilerini herhangi bir şekilde toplamadığını belirtiyor. Yep arama motorunda kullanıcıların verileri toplanmıyor ve hiçbir yerde saklanmıyor.

    Google vb. arama motorlarının kullanıcı deneyimini iyileştirdiği belirtilen “yazım düzeltmesi” ve “arama önerileri” gibi konularda ise sadece arama istatistiklerine göre hareket ettiği belirtildi. Ahrefs yetkilileri arama motorunda kullanacaklarını “anahtar kelime”, “dil tercihi” olacak.

    Ahrefs Arama Motorunda Gelir Paylaşımı

    Ahrefs, yeni arama motoru Yep’te elde edilen “reklamcılık” gelirlerinin 90’lık kısmını içerik yayıncılarıyla paylaşıldığı modelde çalışıyor. Böylelikle Ahrefs’te %90 içerik yayıncıları ve 10 yönetim kar alıyor.

    Google arama motorunda, sistem gereğince web sitesinde aranan içeriği siteye girmesine gerek olmadan gösteriyor. Ahrefs, bu tip bir yaklaşımın web siteleri için ziyaretçi kaybı yaşanmasına neden olduğunu belirtiyor. Bunun haksızlık olduğunu ve arama sonuçlarını meydana getiren esas kişiler olan içerik üreticilerinin, web sitesi sahiplerinin mağdur olmasına neden olduğu ve Ahrefs’in Ye arama motorunda böyle bir şey olmadığını belirtiyor.

    Yep Çalışma Sistemi Nasıl?

    Yep arama motorunda web sitelerinin verileri “AhrefsBot” ile toplanıyor. Ancak bu arama motorunun ilk zamanlarında kullanılmaya devam ediyor. Ahrefs yönetimi, gelecekte “AhrefsBot” yerine “YepBot” kullanmayı hedefliyor. AhrefsBot, her gün 8 Milyarı aşkın web sayfasını ziyaret ediyor. Bu istatistik Yep’i, Google tarayıcısı ardından en aktif ikinci sıraya yerleştiriyor. 

    Yep arama motorunda “dizin” 15 dakika ile 30 dakika aralığında güncelliyor. Ahrefs, her 24 saatte 30 Milyon web sayfası ekliyor. Aynı sürede 20 Milyon web sayfasını ise çıkartıyor. Ahrefs şuanda 100 petabayt web verisini depolayan ve işleyen 1.000 farklı sunucu tarafından destekleniyor.

    Yep arama sonuçlarının yan kısmında arama kelimesine göre Wikipedia bilgi kutuları yer alıyor.

    Yep

    Yeni Ahrefs arama motoru Yep ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Mevcut arama motorlarına karşı iyi bir alternatif olabilir mi? Görüşlerinizi yorum kısmından veya R10.NET Forum’dan iletebilirsiniz. 

    2008'den bugüne profesyonel içerik yazarlığı!

    Yorum Yap
    İçeriği Puanla
    Yorumlar

    Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.

    İlgili İçerikler:

    TRT'nin Dijital Platformu Tabii Artık Ücretli: İşte Tabii Premium Fiyatı ve İçerikler!

    Tabii, UEFA maçları ve reklamsız içeriklerle Premium üyelik sunuyor. 99 TL'lik üyelikle futbol, orijinal yapımlar, filmler ve TRT arşivine erişim mümkün.

    Google’ın Yapay Zekalı Arama Özelliği 6 Yeni Ülkede Kullanıma Sunuluyor!

    Google’ın yapay zekalı arama özelliği AI Overviews, Hindistan, Japonya, Meksika ve daha fazlasında kullanıma sunuluyor; kullanıcı deneyimi iyileştirildi.

    Google Arama Çubuğu Tamamen Yenilendi: İşte Yeni Hali!

    Google, Android için Arama Çubuğu Widget'ını yeniledi. Yeni tasarımda özelleştirme seçenekleri azaltıldı ve Dinamik Renk özelliği eklendi.

    iOS 18.1 ile iPhone'lara Arama Kaydetme Özelliği Geliyor!

    Apple'ın yeni iOS 18.1 sürümü ile iPhone'larda arama kaydetme özelliği geliyor. Kullanıcılar telefon görüşmelerini kaydedip, yazılı dökümlerine ulaşabilecek.

    Ahrefs İçerik Üreticilerine Yönelik Arama Motoru Gelir Paylaşımı Yapıyor!

    Size daha iyi hizmet sunabilmek
    için çerezleri kullanıyoruz.

    Çerez Politikası Kabul Et