Google Dijital Kimlik Kartı Özelliğini Test Ediyor
Google dijital kimlik kartı özelliğini geliştiriyor. Henüz test aşamasında olan özellik, insanların dijital hayata bir adım daha yaklaşmasını sağlayacak.
İnternet devi Google, yaptığı pek çok geliştirmelerle biliniyor. Bunlardan birisi Google Wallet olarak yer alıyor. Ülkemizde kullanıma açık olmayan bu uygulama, bazı ülkelerde mevcut. Bu uygulamanın amacı, kartların tek bir alanda depolanmasını sağlamak. Yani Google, insanların kart taşıması yerine tek bir uygulama ile tüm kartlara erişmesine olanak tanıyor.
Google Wallet için şimdi de yeni bir özellik geliştirilmiş oldu. Buna göre kullanıcılar, artık kimlik kartını uygulamaya ekleyebiliyor olacak. Özelliğin henüz test aşamasında olduğunu da belirtmek gerekiyor.
Google dijital kimlik kartı sistemi için çalışmalara başladı
Google Wallet için geliştirilen yeni özelliğe göre kullanıcılar, kimlik kartı ekleyebilecek. Dijitalleşme adımlarını güçlendirmeye çalışan ekip, bu özelliği resmî olarak Maryland’da aktif etti. Henüz test aşamasında olan dijital kimlik özelliği ile bazı alanlarda doğrulama yapılabilecek. Google, yaptığı açıklamada özelliğin bazı havalimanlarında desteklendiğini bildiriyor.
Dijital kimlik, şimdilik bazı havalimanlarında geçerli olsa da zamanla daha fazla yerde bulunacak. Google tarafından yapılan açıklamaya göre bu sistem, yakında NFC ve QR kodu destekleyecek. Bunun yanı sıra özelliğin ne zaman ülkemize geleceği bilinmiyor.
Yeni özelliğin gereksinimleri neler?
Maryland bölgesinde test edilen özellik için bazı gereksinimler yer alıyor. Öncelikle şunu belirtelim ki özellik, bazı telefonlarda mevcut görünüyor. Bunlar arasında Pixel modelleri ve Samsung Galaxy S20 yer alıyor. Bu gereksinimlerin yanı sıra daha birçok gereksinim bulunuyor. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:
- Android 8.0 ve üzeri bir cihaza sahip olmak
- Desteklenen bir ülkede yer almak
- Google Play hizmetleri beta sürümüne dahil olmak
- Bluetooth ve Yakındaki cihazlar özelliğini aktif etmek
- Güvenlik amacıyla ekran kilidi ayarlamak
Dijital kimlik ekleme işlemi nasıl yapılıyor?
Google Wallet uygulamasında dijital kimlik eklemek için öncelikle beta programına katılmak gerekiyor. Ardından uygulamayı başlatmak ve “Cüzdan” kısmına girmek gerekir. Sonrasında “Kimlik Kartı Ekle” seçeneğine basılmalı.
Ekrandaki yönergeler düzgün bir şekilde takip edilmeli. Google, fiziksel kimliğin ön ve arka yüzünü isteyecek. Bununla beraber doğrulama amaçlı video çekilmesi talep edilecek. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra uygulama, verileri kimliği dağıtan kuruluşa gönderecek. Kuruluş, doğrulama işlemi uygulayacak ve eğer doğrulama başarılı olursa dijital kimliği onaylayacak.
Dijital kimlik kaldırma
Eğer Google dijital kimlik kartı kaldırılmak isteniyor ise öncelikle uygulama başlatılmalı. Sonrasında dijital kimlik listede aranmalı. Kimlik bulunduktan sonra kimliğe basılmalı. Sağ üstte yer alan “Diğer” butonuna dokunulmalı. Ardından “Kaldır” seçeneğine basılmalı. Bu şekilde dijital kimlik kaldırılır.
İlgili İçerikler:
BİM Hisseleri İçin Yeni Hedef Fiyat 715 TL: Anadolu Yatırım "Al" Tavsiyesiyle Devam Ediyor
BİM Birleşik Mağazalar (BIMAS) hisseleri için Anadolu Yatırım, hedef fiyatını 715 TL'ye yükseltti ve "al" tavsiyesini korudu. Bu yeni hedef fiyat, BİM'in güçlü büyüme potansiyeli, etkin maliyet yönetimi ve stratejik mağaza formatına dayanıyor. Raporda, ş
ENKAI'nın 21 Yıllık İstikrarlı Temettü Serüveni: Yatırımcılar İçin Neler Vaat Ediyor?
Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. (ENKAI), 21 yıldır kesintisiz temettü dağıtımıyla yatırımcıların güvenini kazanmaya devam ediyor. Bu makale, ENKAI'nın temettü geçmişini detaylı bir şekilde inceliyor, yatırımcılar için önemli verileri ve analizleri sunuyor. Şir
WhatsApp Mesaj Hatırlatma Özelliğini Test Ediyor: Önemli Mesajları Kaçırmak Tarihe Karışıyor
WhatsApp, mesaj hatırlatma özelliğini test ediyor. Sık iletişimde olduğunuz kişilerden gelen önemli mesajları kaçırmamanız için akıllı bildirimler geliyor.
Google, Duyguları Tespit Eden Yapay Zeka Geliştirdi!
Google, PaliGemma 2 ile görsellerdeki duyguları tespit edebilen yapay zeka geliştirdi. Ancak, etik ve bilimsel riskler uzmanlar arasında tartışma yaratıyor.