Adım Adım Windows 11 Güncellemesi: Nasıl Yapılır? Gereksinimler Neler?
Kullandığınız bilgisayarı çok daha verimli ve kullanışlı hale getirebileceğiniz Windows 11 güncellemesi nasıl yapılır? Detaylar için okumaya devam edin!
Bugünkü ipucu içeriğimizde sizlere Windows 11 güncellemesinin nasıl yapılacağını anlatacağız. Öncelikle, güncellemenin hangi bilgisayarlarda uygulanabileceğini öğrenelim.
Windows 11 güncellemesi hangi bilgisayarlar için uygun?
Bildiğiniz üzere yazılım güncellemeleri, sadece donanımsal olarak gerekli özellikleri taşıyan bilgisayarlara uygulanır. Yani, Windows 11 güncellemesini bilgisayarınıza uygulayabilmek için önce donanım özelliklerini kontrol etmeniz gerekiyor.
Öncelikle, Windows 10 sürümünün bulunduğu bilgisayarların genellikle Windows 11 için uygun olduğunu belirtmekte fayda var. Bunun dışında bakmanız gereken tüm detaylar ise şöyle:
- En az 64-bit işlemci,
- TMP 2.0 işlemci yardımcısı,
- En az 4 GB’lik RAM ve 64 GB’lik depolama alanı,
- En az 720p ekran çözünürlüğü,
- İnternet bağlantısı ve Microsoft hesabı.
Eğer bilgisayarınızın özellikleri yeterliyse, artık yükseltmenin nasıl uygulanacağına geçelim.
Windows 11 güncellemesini iki farklı yöntemle yükleyebilirsiniz
Windows 11 yükseltmesini bilgisayarınıza yüklemek için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki, Windows Update yöntemiyle tüm kurulum aşamalarını sizin yönettiğiniz seçenektir. Diğeri ise Windows Kurulum Asistanı kullanmaktır.
Ancak kafanız karışmasın. Çünkü iki yöntemde de aslında oldukça hızlı ve kolay bir şekilde bilgisayarınızı güncellersiniz.
Windows Update yöntemiyle Windows 11 kurulumu nasıl yapılır?
Yukarıda da söylediğimiz gibi öncelikle yükseltmenin gereksinimleri karşılayıp karşılayamadığınızı kontrol etmelisiniz. Çünkü eğer cihazınız gerekenleri karşılamıyorsa, kurulum sayfasında ‘sistem özelliklerini karşılamıyor’ iletisi alırsınız.
Eğer her şey tamamsa, izlemeniz gereken adımlar şöyle:
- Öncelikle Microsoft hesabınızın açık olduğundan emin olun.
- Başlangıç bölümünden ayarlara giderek ‘Güncelleştirme ve Güvenlik’ sekmesine tıklayın.
- Çıkan sayfada ‘Güncellemeleri Kontrol Et’ butonuna tıklayarak ‘İndir ve Yükle’yi tercih edin.
- Daha sonra işlemleri takip ederek güncelleme işleminin bitmesini bekleyin. Bu sırada bilgisayarınızı kapatmayın. Eğer işleriniz varsa, güncelleme yüklenirken bilgisayarınızı kullanmaya devam edin.
Güncelleme bittikten sonra bilgisayarınız otomatik olarak kendini yeniden başlatacaktır. Yeniden başlatma sonrasında ise Windows 11, tüm özellikleriyle kullanıma hazır olacaktır.
Windows Kurulum Asistanı ile Windows 11 güncellemesi nasıl yapılır?
Windows Kurulum Asistanı, tüm bu güncelleme işlemleri için bildirimler alarak hızlı bir şekilde kurulum yapmanızı sağlar. Böylelikle güncellemeleri takip etmenize gerek kalmaz. Kurulum asistanı ile izlemeniz gereken adımlar ise şöyle:
- Öncelikle, daha önce de söylediğimiz gibi, kurulum için istenen gereksinimleri sağlayıp sağlamadığınızı kontrol edin.
- Microsoft’un resmi web sitesine giderek Windows kurulum asistanını indirin. Karşınıza çıkan işlemleri kabul ederek devam edin.
- Kurulum asistanını indirdikten sonra karşınıza çıkan Windows lisans yazılım sözleşmesini kabul edin.
- Sözleşmeyi kabul ettikten sonra karşınıza çıkan işlemleri tekrar kabul et seçeneğiyle devam ettirin.
- Tüm işlemleri kabul ettikten sonra Windows 11 güncelleme yükleme işlemi başlar. Yükleme işlemi süresince bilgisayarınızı kapatmayın.
- İşlem tamamlandıktan sonra yükseltmenin bilgisayarda uygulanması için yeniden başlat seçeneğini seçerek güncellemeyi tamamlayın.
Windows 11 güncellemesindeki yenilikler neler? Bilgisayarda yapacağı değişiklikler hangileri?
Öncelikle sizlere bunu tekrar hatırlatmalıyız ki cihazların en güncel sürümünü kullanmak son derece önemlidir. Çünkü, yeni sürümlerde, önceki sürüme kıyasla iyileştirmeler yapılır ve hatalar giderilir. Aynı zamanda kullanılan uygulamalar, cihazın yeni sürümünü destekleyeceğinden, verimlilik açısından oldukça önemlidir. Microsoft’un sistem dili olan Windows, duyurduğu bu güncelleme ile önemli kriterlerde iyileştirmeler yaptı. Eski sürümüne kıyasla bilgisayarınızda yapacağı değişikliklere gelin bir de yakından bakalım:
- Windows 365 iyileştirmesi: Windows 365, Microsoft’un Office araçları için kullanılan bir marka adıdır. Tüm Office araçlarını bir araya toplayan Windows 365’le ilgili yapılan yenilikler ise çevrimdışı bulut erişimini kolaylaştırma alanında oldu. Switch, fiziksel PC ve Bulut gibi özelliklere erişim Windows 11 sayesinde kolaylaştırıldı.
- Akıllı toplantı: Pandemi dönemiyle birlikte gelen uzaktan çalışma kültürü, Windows 11 sürümüyle bir üst seviyeye çıkıyor. Windows 11’de yapılan iyileştirmelerle birlikte artık canlı toplantılar çok daha kaliteli.
- Kimlik koruması: Windows 11’in odaklandığı bir diğer iyileştirme ise kimlik koruması alanında oldu. Bu yeni güncelleme ile bilinen yaygın siber saldırılara karşı yüksek güvenlik önemleri alındı.
- Uzaktan yardım: Windows 11 uzaktan yardım sistemi, Bilgi Teknoloji personellerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde yardım etmek adına oluşturuldu.
- Dosya gezgini: Hızla gezinmenizi sağlayan dosya gezgini, yeni sürümle birlikte artık akıllı ana sayfa olarak görünüyor.
Windows 11 güncellemesi ücretli mi?
Microsoft’un sunduğu Windows 11 güncellemesi ücretli değil. Tüm kullanıcılar ücretsiz bir şekilde bu güncellemeye ulaşırlar.
Windows 11 güncellemesinden sonra bilgisayardaki veriler silinir mi?
Windows 11 güncellemesi, eski sürümde yer alan tüm dosyaları sizden komut almaksızın, otomatik bir şekilde yeni sürüme taşır. Yani, bilgisayarınızdaki hiçbir veriye dokunmaz.
Öte yandan eğer verilerinizin güvenli bir şekilde korunmasını istiyorsanız, OneDrive isimli dosya yedekleme uygulamasını kullanmalısınız. Ancak güncelleme zaten herhangi bir dosyanızı silmeyeceğinden, endişeye gerek yok.
İlgili İçerikler:
PlayStation 5 vs PlayStation 5 Pro: Aradaki Farklar Neler?
PS5 Pro, gelişmiş grafik performansı, ray tracing teknolojisi ve Wi-Fi 7 desteği ile geliyor. Yüksek fiyatıyla dikkat çeken yeni konsol, 2025'te piyasada olacak.
Microsoft, Windows 11'de Dosya Gezgini Sorununu Çözdü!
Microsoft, Windows 11'de Dosya Gezgini'nin çökmesine neden olan hatayı düzeltti. Yeni güncelleme, performans sorunlarını giderirken başka hataları da çözüyor.
Honor Watch 5 Tanıtıldı: Yeni Nesil Akıllı Saatin Özellikleri Neler?
Honor Watch 5, 1.85 inç AMOLED ekran, 5 ATM su geçirmezlik, 85 spor modu ve 15 gün pil ömrü ile tanıtıldı. Sağlık ve spor takibiyle dikkat çekiyor.
Oppo'dan Öncü Adım: Amiral Gemisi Telefonlarda Devasa Batarya Dönemi Başlıyor!
Oppo, yeni nesil batarya teknolojisiyle amiral gemisi telefonlarda devrim yaratıyor. 7000mAh kapasite ve 80W hızlı şarj ile kullanıcı deneyimi artacak.