Satisfactory Başlangıç Rehberi
Satisfactory, fabrika kurma ve otomasyon yapma üzerine kurulu bir oyun. Bu ipucunda Satisfactory ile ilgili detaylı bilgiler paylaşacağız.
Oyun dünyası, hızla gelişmeye devam ediyor. Günümüz oyunlarını incelediğimizde pek çok simülasyon oyunu olduğunu görüyoruz. Bu oyunlar arasında bazı simülasyon oyunları, bağımlılık yapmasıyla biliniyor. Fabrika kurma ve otomasyon yapma oyunu olarak bilinen Satisfactory oyunu da ilk etapta birçok oyuncu için bağımlılık yapıyor. Ancak bir süre sonra fabrikanın karmaşık olması sebebiyle oyuncular sıkılmaya başlıyor.
Yaşanan karmaşanın önlenmesi için yapılması gereken, düzenli bir şekilde başlangıç yapmak ve güzel bir şekilde gelişmek. Ayrıca oyuna yeni başlayan oyuncular, Satisfactory hakkında detaylı bir başlangıç rehberi arıyor. Bu içerikte üs kurma, kaynak toplama ve makineleşme gibi çeşitli bilgiler sunacağız.
Satisfactory başlangıç rehberi
Üs kurma
Oyuna başlarken karakter, bir uzay roketinin içinde gezegene doğru düşüş gerçekleştiriyor. Roketten indikten sonra ise enkazı kaldırıyor. Sonrasında keşfe başlıyor. Üs kurmadan önce yapılması gereken, üs kurmak için en uygun noktayı belirlemek. Eğer ilk düşülen noktaya üs kurulursa geliştikçe bazı sorunlar ile karşılaşmak mümkün.
Bunun için geniş bir yer bulup düzlüğün fazla olduğu bir yere kurulum yapmak gerekiyor. Yani kullanıcı, bir süre dolaşıp güzel bir yer keşfetmeli. Ek olarak demir, bakır ve kömür madenine yakın bir yer seçmek maliyetleri azaltır.
Kaynak toplama ve işleme
Satisfactory başlangıç rehberi için bilinmesi gereken bir diğer başlık kaynak toplamak. Üs, güzel bir alana kurulduktan sonra artık kaynak toplanması gerekiyor. Öncelikle toplanması gereken kaynak, demir madeni olmaktadır. Demir madeni bulduktan sonra elle kazılıyor. Maden topladıktan sonra üste yer alan “Craft Bench” ile birlikte toplanan demir “Iron Ingot” yani demir plakaya dönüştürülüyor.
Demir dışında çevrede gerekli olan malzemeler de toplanarak “Equipment Workshop” isminde ürün geliştirilmeli. Bu ürün, “Q” tuşuna basıldığında ortaya çıkan menüden seçilerek üretiliyor. Eğer eksik malzeme varsa toplanmalı. Gerekirse üs üzerinde veya “Craft Bench” isminde alan kurularak işlenmeli.
Demir madeninin otomatik bir şekilde toplanmasını sağlamak da mümkün. Bunun için “Equipment Workshop” adlı makinede yer alan “Portable Miner” aracı üretilmeli. Bu araç, demir madenine yerleştirildikten sonra otomatik bir şekilde cevher topluyor. Tabii bu, henüz başlangıç seviyesi. Daha gelişmiş maden makineleri ile birlikte otomasyona geçmek mümkün oluyor.
Araştırmalar yapma
Üssün önemli özelliklerinden birisi araştırma ve gelişme özelliği. Bu özellik sayesinde yeni eşyalara sahip olunuyor. Aynı zamanda daha gelişmiş teknolojiler kullanılıyor. Bunun için üste yer alan “Hub Terminal” adlı araç kullanılmalı. Bu araç, yeni teknolojileri kullanmak için gerekli olan bir makine. Makineye girdikten sonra bazı eşyalar isteniyor. Bu eşyalar makineye yerleştirilince üs seviyesi artıyor.
Satisfactory başlangıç rehberi ile birlikte üs seviyeleri hakkında da bilgi almak gerekiyor. Üs seviyesi artıkça üssün görünümü gelişiyor ve yeni özelliklere sahip olunuyor. Örneğin ilk seviyede bakır ürünleri, elektrik teknolojisi ve fırın gibi özellikler ön plana çıkıyor. İlerleyen seviyelerde petrol rafineri, nükleer reaktör ve pompa gibi daha pek çok özellik kullanıcılarla buluşuyor.
Enerji sistemlerine geçiş
Enerji, fabrika kurarken ve otomasyon yaparken önemli sayılan bir teknoloji. Enerji sayesinde fabrikadaki makineler, kendi kendine çalışarak iş yapmaktadır. Bir oyuncu, oyunu oynarken hemen enerji sistemlerine geçiş yapmıyor. Bir süre kendisi gelişiyor ve yeni üs seviyelerinde enerjiden faydalanmaya başlıyor. Öncelikle biyoyakıttan faydalanan oyuncu, ardından kömür, petrol ve nükleer enerji gibi enerjileri kullanıyor.
Üs, yeni seviyelerde kendi içerisinde bir enerji üretme alanına sahip. Buradaki enerjiyi çekmek için elektrik direği inşa edilmeli. Bu şekilde makinelere elektrik verilmeli. Sonraki seviyelerde ise enerji üretmek için ayrı makineler kullanılıyor.
Satisfactory başlangıç rehberi ile ilgili bilinmesi gereken başlıklar arasında istatistikler yer alıyor. İstatistikler, bazılarının sevdiği bir alan. Oyun, bununla ilgili çeşitli verilere sahip. Bu veriler arasında enerji verileri de yer alıyor. Bir kullanıcı, elektrik direğine tıklayarak enerji kapasitesi, üretimi ve tüketimi bilgisine ulaşıyor. Bu sayede fabrika için enerjinin yeterli olup olmadığı anlaşılıyor.
Otomasyonda ilerleme
Satisfactory oyunundan yararlanan bir kullanıcının oyundaki temel amacı, otomasyona yer vermek. Başlangıçta her şeyi kendisi yapan oyuncu, bir süre sonra makinelerin otomatik çalışması için gerekli düzenlemeleri yapmalı. Bunun için bantlar ve borular bulunuyor. Borular, akışkanlar için gerekli olan araçtır. Bantlar ise malzemelerin hedefe ulaşmasını sağlayan bir yapı.
Bant seviyesi artıkça bant hızı da yükseliyor. Bu da kısa sürede daha çok üretim anlamına geliyor. Otomasyon yaparken işinize yarayacak bir ipucu sunalım. Bir oyuncu, hesap yaparak ve dengeli bir şekilde ilerlemeli. Grafikleri kontrol etmeli ve eğer bir sorun tespit ederse o sorunu çözmeli.
Satisfactory başlangıç rehberi başlığında önemsenmesi gereken detaylardan birisi de bu oluyor. Örneğin, bir üretim yaparken ham madde eğer yetersiz kalıyorsa bu doğrultuda ham madde üretimi arttırılmalı. Bu gibi şeyler, oyunun daha eğlenceli geçmesini sağlıyor. Bundan sonra yapılması gereken, fabrikayı istenen şekilde tasarlamak ve oynamaya devam etmek!
İlgili İçerikler:
EURO 2024 Heyecanı TRT 1'de! Frekans Ayarları ve Şifresiz İzleme Rehberi
EURO 2024 çeyrek final maçları TRT 1 ekranlarında! Türkiye - Hollanda maçını kaçırmamak için TRT 1 frekans ayarlarınızı hemen güncelleyin. İşte tüm detaylar...
EURO 2024 Çeyrek Final Maçlarını Kaçırmayın: TRT 1 Frekans Güncelleme Rehberi
EURO 2024 heyecanını TRT 1'den kesintisiz ve yüksek kalitede yaşamak için frekans güncellemesi yapmanız gerekiyor. İşte adım adım TRT 1 frekans güncelleme rehberi.
Linux Nasıl Kurulur? Adım Adım Kurulum Rehberi!
Linux'u kolayca kurmak için adım adım kılavuz! Bu rehberle, USB flash sürücü kullanarak Linux'u nasıl yükleyeceğinizi ve çift önyükleme yaparak Windows ile birlikte nasıl kullanacağınızı öğrenin.
Türksat Otomatik Kanal Arama Frekansı ve TRT 1 Canlı Yayın Rehberi
Türksat otomatik kanal arama frekansı ile TRT 1 ve TRT Spor kanallarını kolayca bulun! EURO 2024 maçlarını kaçırmamak için doğru frekans ayarlarını yapın.