R10.NET Uygulamaları
Kullanıcılar
Yükleniyor, lütfen bekleyiniz..

    Şirketler, ChatGPT'yi Ustaca Kullanan Prompt Mühendislerine Astronomik Ücretler Ödüyor

    Teknoloji dünyasında ChatGPT ve onun ürettiği çıktılar adeta dönüşüm yaratıyor. Yeni yayınlanan bir rapor, şirketlerin sohbet botlarını etkin kullanan prompt mühendislerine yüzbinlerce dolar ödediğini ortaya koyuyor.

    Yigit Aksüt
    Yigit Aksüt R10 Editörü
    30.03.2023 14:49 2281 2 dk okuma süresi
    Şirketler, ChatGPT'yi Ustaca Kullanan Prompt Mühendislerine Astronomik Ücretler Ödüyor
    Son Düzenleme:

    Geçtiğimiz günlerde, giderek popülerlik kazanan prompt mühendisliği hakkında sizlere detaylı bir içerik sunmuştuk. Şimdi ise yeni yayınlanan bir rapor, yapay zeka yarışında şirketlerin en iyi personeli kapmaya odaklandığını gösteriyor. Şirketler, yapay zeka modellerini etkin ve etkili bir şekilde kullanan insanları arıyor ve bunlar için yüzbinlerce dolar ödüyor.

    ChatGPT Uzmanlığına Olan Talep

    Şirketler, prompt mühendislerine büyük bir ihtiyaç duyuyor çünkü mevcut çalışanlara bu sistemleri güvenli bir şekilde nasıl kullanacaklarını öğretmek istiyorlar. Bloomberg'in yeni raporunda, ChatGPT ya da Bing gibi sohbet robotlarının bir soruna istenen yanıtı vermesini sağlamada başarılı olan ve prompt mühendisliği adı altında oluşan yeni pozisyonlara dikkat çekiliyor. Özetle, bu kişiler, yapay zekaya en iyi yanıtları üretmesi için doğru soruları sorabilen uzmanlar olarak nitelendirilebilir.

    Dünyanın dört bir yanındaki şirketler, yapay zekanın ortaya çıkışını yakından takip edip sektörlerini nasıl etkileyeceğini ve buna uyum sağlamak için kendilerini en iyi nasıl konumlandırabileceklerini düşünüyor. Dolayısıyla yapay zekayı etkin bir şekilde kullanan insanlar, son derece değerli hale geliyor.

    Yüksek Kazanç İmkanı Sunan Prompt Mühendisliği

    Birleşik Krallık'taki Accenture danışmanlık firmasının bir yan kuruluşunda prompt mühendisi olan Albert Phelps, günlük işlerinin yaklaşık beş farklı istem üretmeyi ve ChatGPT'yi çalıştıran temel yazılım gibi büyük dil modelleriyle 50 kez etkileşime girmeyi içerdiğini belirtiyor. Prompt mühendislerine olan talep o kadar artmış durumda ki, freelance çalışanlara istem başına ücret ödeniyor. Ortalama olarak istem başına ücret miktarı 3 ila 10 dolar arasında değişiyor.

    Bununla birlikte, istem yazma becerilerini bir şirket bünyesinde sunmak isteyenler ise çok daha fazlasını kazanabiliyor. Aktarılanlara göre bu mesleğin yıllık maaşları 50.000 dolardan başlayıp 360.000 dolar seviyesine kadar çıkabiliyor.

    Prompt Mühendislerinin Maaşlarını Kendi Belirlediği Bir Piyasa

    İngiltere ve İrlanda'da yapay zeka, otomasyon ve makine öğrenimi alanında çalışan bir şirketin sahibi olan Mark Standen, prompt mühendislerinin açıkçası maaşlarını kendilerinin belirlediğini aktarıyor ve mevcut durumu son 25 yılın en hızlı hareket eden BT pazarı olarak nitelendiriyor.

    SEO Danışmanı - İçerik Yöneticisi / R10.net

    Yorum Yap
    İçeriği Puanla
    Yorumlar

    Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.

    İlgili İçerikler:

    YouTube, Reklam Engelleyici Kullananlara Siyah Ekran Gösteriyor!

    YouTube, reklam engelleyicilerle video izleyen kullanıcılar için siyah ekran uygulaması başlattı. Sunucu tabanlı reklamlarla atlanamaz reklam deneyimi hedefleniyor.

    Microsoft, Xbox Game Pass Abonelik Ücretlerine Büyük Zam Geliyor!

    Microsoft, Xbox Game Pass abonelik ücretlerine zam yapıyor. Game Pass Ultimate, PC Game Pass ve Core için yeni fiyatlar 10 Temmuz 2024'te yürürlüğe girecek.

    Netflix Abonelik Ücretleri Zamlandı: İşte Yeni Fiyatlar!

    Netflix Türkiye abonelik ücretlerine %25 zam yaptı. Temel Plan 149,99 TL, Standart Plan 229,99 TL ve Özel Plan 299,99 TL oldu.

    En Hızlı Sabit ve Mobil İnternet Kullanan Ülkeler Belli Oldu: İşte Türkiye’nin Sıralaması!

    Speedtest by Ookla'nın raporu, Türkiye'nin mobil ve sabit internet hızlarının küresel ortalamaların gerisinde kaldığını gösteriyor.

    Şirketler, ChatGPT'yi Ustaca Kullanan Prompt Mühendislerine Astronomik Ücretler Ödüyor

    Size daha iyi hizmet sunabilmek
    için çerezleri kullanıyoruz.

    Çerez Politikası Kabul Et