R10.NET Uygulamaları
Kullanıcılar
Yükleniyor, lütfen bekleyiniz..

    SEO Uyumlu Web Sitesi Nasıl Olmalıdır?

    Seo (google) uyumlu web sitesi nedir, seo uyumlu web sayfası nasıl yapılır? Arama motorları, web sitelerin kullanıcı dostu olmasını ister, bu yüzden yapacağınız sitelerin de seo uyumlu olması gerekmektedir.

    Rokito
    Rokito R10 Editörü
    17.05.2022 13:12 4933 4 dk okuma süresi
    SEO Uyumlu Web Sitesi Nasıl Olmalıdır?
    Son Düzenleme:

    SEO Nedir?

    Açılımı, ‘’Seacrh Engine Optimization’’ olan SEO ‘’arama motoru optimizasyonu’’ anlamına gelir. Temelde SEO, organik arama motoru sonuçlarıyla web sitenizin trafik miktarını ve kalitesini arttırma işine verilen addır. SEO içerikleri ise, bu alanda yapılan çalışmanın temel argümanını oluşturur. Dijital pazarlamanın bir alt kolu niteliğinde olan SEO çalışmaları, web sitesinde gerekli olan düzenlemeleri yaparak söz konusu sitenin arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını sağlamaktadır.

    Arama motoru optimizasyonu yani SEO; Google başta olmak üzere Yandex, Bing, Yahoo! , Baidu, Safari gibi arama motorlarında internet sitenizin daha iyi sıralarda yer almasını sağlamaktadır. Bu sayede, hedef kitlenize daha çabuk ulaşabilir, hedef kitlenizi önemli ölçüde büyütme imkanına sahip olabilirsiniz. Kullanıcılar, sunduğunuz hizmete veya web sitenizin içeriğinde yer alan bilgilere gerçekten ihtiyaç duyduğu için; organik bir kitle ve trafik elde etmiş olursunuz. Bu bağlamda,  SEO sayesinde organik olarak büyüme elde edebilir, nitelikli kullanıcıları çekerek web sitenizin mevcut trafiğini arttırabilirsiniz. 

    SEO Uyumlu Web Sitesi Nasıl Olmalıdır?

    Web sitenizin Google ve diğer arama motorları tarafından üst sıralara taşınması için SEO teknikleriyle uyumlu olması gerekmektedir. Peki, SEO uyumlu web sitesi nasıl olmalıdır? SEO uyumlu web sitesinde olması gerekenler şunlardır:

    • Title, anahtar kelime, meta description gibi HTML öğelerini doğru kullanmak gereklidir.
    • Web sitenizde yer alan içeriklerin kaliteli ve özgün olması oldukça önemlidir. 
    • Kullanıcıların web sitenizi kolaylıkla gezebilmesi için, web sitesi tasarımı işlevsel ve rahat kullanılabilir olmalıdır.
    • Web sitenizin telefon, tablet, bilgisayar gibi her türlü cihaza uyumlu olarak tasarlanmış olması gereklidir.
    • Sitenin kodlaması doğru bir şekilde yapılmalıdır. Aksi halde bazı tarayıcılarda siteniz düzgün bir şekilde gözükmeyebilir. 


     

    Site İçi SEO Kriterleri

    Site içi SEO kriterlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

    • Title:  Yazıların ana başlığıdır. Title yani başlık alanı, HTML yazılım dilinin bir öğesidir. Bu başlık etiketleri belirli bir kodlama sistemini içerir ve maksimum 60 karakter olmalıdır. Ayrıca title başlık alanında web sitesinin içeriğini tanımlayan bir anahtar kelime mutlaka bulunmalıdır. 
    • Meta Description: Meta description, web sitenizde neye hizmet ettiğinizin, ne gibi içeriklere yer verdiğinizin kısa bir özetini anlatan açıklama metinleridir. Meta açıklamaları, en fazla 155 karakter sınırında olmalıdır. Meta açıklaması yazarken; web sitenizin içeriğini iyi anlatan anahtar kelimeler kullanmaya, aşırıya kaçmamaya ve konuyu net bir şekilde anlatmaya özen göstermelisiniz.
    • Başlık Etiketleri: İçerik başlık etiketleri, ana başlık ve alt başlıkları tanımlarken kullanılır. Başlık etiketleri H1, H2, H3, H4, H5, H6 şeklinde sıralanır. H1 konu başlığı, yani ana başlığı ifade eder. Diğer etiketler, alt başlıkları tanımlar. Web sitenizin SEO kriterine uyması ve arama motorlarında öne çıkması için, içerik yazarken bu hiyerarşik yapıya uyulmalıdır. 
    • Anahtar Kelime: İnternet sitenizin öne çıkması için içerikte kullanılan anahtar kelime kriterine dikkat etmek gerekir. Doğru anahtar kelime araştırmasını yaparak içeriklerin en uygun yerine bu kelimeleri yerleştirmek web sitenizin kalitesini yüksek oranda arttıracaktır. Anahtar kelimeleri, abartmadan kullanmak gerekir. Örneğin; 100 kelimede maksimum 2 anahtar kelime, 300 kelimede maksimum 6 anahtar kelime kullanılmalıdır. Yani içerik, kelime sayısının %2 oranında anahtar kelime içermelidir. 


     

    Site Dışı SEO Kriterleri

    Site dışı yani Off-Page SEO, web sitelerinin diğer sosyal medya platformlarında veya diğer arama motorlarındaki bilinirliğini ve güvenilirliğini arttırmak amacıyla yapılan çalışmalardır. Site dışı SEO kriterlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

    • Sosyal Medya PR Çalışmaları: Gelişen teknolojiyle birlikte sosyal medya, yediden yetmişe çoğu kişinin kullandığı mecralardır. Markanızın bilinirliliğini arttırmak için sosyal medya platformlarında yer almalısınız. Web sitenizin veya web siteniz içerisinde yer alan içeriklerinizin linkini bu mecralarda paylaşarak kullanıcıları sitenize çekebilirsiniz.
    • Hastag (Etiket) Çalışmaları: Site dışı SEO kriterleri arasında bulunan bir başka unsur da hastag çalışmalarıdır. Web sitenize uygun hastagleri analiz edip bunları sosyal medya platformlarında kullanmak marka bilinirliğinizi arttırmaya yardımcı olacaktır.
    • Video veya Podcast Tanıtımları: Sitenize trafik çekmek için, video tanıtımları yapabilirsiniz. Aynı zamanda çeşitli podcast yayınlarına katılarak web sitenizin içeriğinden bahsedip sayfanıza trafik çekebilirsiniz. Bunları profesyonel bir SEO uzmanından yardım alarak yapmak siteniz için en iyi sonuçları almanıza yardımcı olacaktır. 

    Profesyonel Çözümler için CRM Medya

    Web sitenizin daha fazla ziyaretçi almasını ve Google gibi arama motorlarında üst sıralarda gözükmesini istiyorsanız alanında uzman bir SEO ajansı ile çalışmanız gerekmektedir. Web sitenizin iyileştirilmesi ve bu doğrultuda hedef kitlenizin büyümesi için, uzman ekibimizden SEO hizmeti  alabilirsiniz. Profesyonel çözümler için CRM Medya’ yı tercih edebilirsiniz. 

     Yasal Uyarı: Bu içerikten Rokito Digital sorumlu değildir, bu bir sponsorlu ilandır.

    İçeriği Puanla
    Yorumlar

    Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.

    Tüm Yorumlar
    Toplam 1 Yorum

    İlgili İçerikler:

    Fenerbahçe-Lyon Maçı Canlı Yayını Hakkında Merak Edilenler: Nerede ve Nasıl İzlenir?

    Fenerbahçe’nin Lyon ile oynayacağı maç, futbolseverleri ekran başına kilitlemeye hazırlanıyor. Bu heyecan dolu mücadele öncesinde, maçı canlı izlemek isteyen taraftarlar "Fenerbahçe-Lyon maçı hangi kanalda, şifresiz yayın nerede ve nasıl izlenir?" sorular

    TRT TABİİ Ücretli mi, Şifresiz mi? UEFA Maçları Nasıl İzlenir?

    2024-2025 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçları TRT’nin dijital platformu TABİİ üzerinden yayınlanacak. Futbolseverler, özellikle Türk takımlarının maçlarını şifresiz olarak izleme imkânına sahip olacak. Peki, TABİİ Spor ü

    Merkez Bankası'nın Faiz İndirim Kararı Döviz ve Kredi Piyasalarını Nasıl Etkileyecek?

    Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Ocak ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz oranlarına ilişkin kararını açıklıyor. Bu kararın, döviz kurları ve kredi faizleri üzerindeki etkileri merakla bekleniyor. Faiz indirimi sonrası Türk Liras

    Kartalkaya Nerede? Kartalkaya Kayak Merkezi Nereye Bağlı ve Nasıl Gidilir?

    Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya, kış sporları tutkunlarının gözde destinasyonları arasında yer alıyor. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere olan yakınlığıyla dikkat çeken Kartalkaya, kolay ulaşımı ve doğal güz

    İÇERİĞİ PUANLA
    SEO Uyumlu Web Sitesi Nasıl Olmalıdır?

    Size daha iyi hizmet sunabilmek
    için çerezleri kullanıyoruz.

    Çerez Politikası Kabul Et