R10.NET Uygulamaları
Kullanıcılar
Yükleniyor, lütfen bekleyiniz..

    eSIM Alternatifi iSIM Nedir? Özellikleri Neler?

    eSIM alternatifi iSIM nedir? Nasıl kullanılacak? Gelin sizlere bununla ilgili bilinmesi gereken önemli detayları açıklamış olalım.

    Mucosoft
    Mucosoft R10 Editörü
    02.03.2023 12:14 2167 2 dk okuma süresi
    eSIM Alternatifi iSIM Nedir? Özellikleri Neler?
    Son Düzenleme:

    eSIM, günümüzde yaygınlaşmaya başlayan bir teknoloji. Henüz herkesin kullanmadığı bu altyapı, fiziksel SIM kartın önüne geçiyor. eSIM olmayan telefonlarda SIM kart kullanılması gerekiyor. eSIM teknolojisi ile beraber ise fiziksel bir kart takma gereksinimi olmaz. Bunun yerine gerekli bilgiler girildiğinde cihaz, otomatik olarak baz istasyonu ile bağlantı kurar. iSIM teknolojisi de aslında eSIM ile aynı işlemi uygular. Arada bazı önemli farklar bulunuyor. Gelin bu farkları beraber inceleyelim.

    eSIM alternatifi iSIM nedir?

    eSIM teknolojisine alternatif olarak geliştirilen iSIM, dijital sim olarak adlandırılabilir. Bu teknoloji, fiziksel bir kart olmadan baz istasyonları ile bağlantı kurmaya yarıyor. Amacı, gerekli operatör bilgilerini tutmak ve doğru bağlantıyı sağlamak.

    eSIM ile iSIM, aslına bakarsak aynı şeyler. Aralarında bazı farklar bulunuyor. eSIM, ayrı bir çip olarak telefon içerisinde yer alıyor. iSIM ise işlemcinin içerisine entegre edilen daha küçük yapıda bir bileşen. Özetle iSIM, çipin içerisine dahil edilmiş bir sistem. Türkçe ismi de zaten entegre SIM olarak geçiyor.

    eSIM, bu imkan ile beraber yer tasarrufuna imkan sağlıyor. Bu da daha kompakt ve daha küçük cihazların çıkarılmasını mümkün hale getiriyor. Kısacası eSIM, işlemcinin içerisinde yer aldığı için telefonda bir miktar yer açılıyor.

    iSIM özellikleri

    eSIM alternatifi iSIM pek çok özelliğe yer vermekte. Bunlardan birisi maliyetin düşmesi. Maliyet, iSIM ile beraber bir miktar düşüş yaşıyor. Ayrıca güç tüketimi de azalıyor. iSIM, eSIM teknolojisine göre daha az güç tüketmekte. Bu da bataryanın ömrüne olumlu bir katkı sağlar.

    Sonuç olarak iSIM, daha az yer kaplayan daha verimli bir teknoloji. Bu teknoloji, işlemci içerisinde yer aldığı için daha da küçük olmakta. Ayrıca güç tüketiminde de olumlu katkılar sağlamakta. Henüz yaygınlaşmaya bu teknoloji, Qualcomm tarafından geliştiriliyor.

    iSİM teknolojisinin kullanılacağı dönem

    iSIM teknolojisinin ne zaman yaygınlaşacağı hakkında kesin bir bilgi vermek doğru olmaz. Qualcomm, 2027 yılına kadar 300 milyondan fazla iSIM destekli işlemci üretmeyi hedefliyor. Bununla beraber yeni nesil işlemcilerde de bu altyapının bulunması bekleniyor.

    Yeniliğin öncelikle üst düzey telefonlarda kullanılması bekleniyor. Ardından orta ve alt düzey cihazlarda da bu bileşene yer verileceği açıklanıyor. Bunların yanı sıra ürün, giyilebilir cihazlarda da bizlerle buluşacak.

    İçeriği Puanla
    Yorumlar

    Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.

    İlgili İçerikler:

    Xiaomi’nin İlk “Ultra” İsimli Tableti Geliyor: İşte Özellikleri!

    Xiaomi'nin ilk "Ultra" tableti Pad 7 Ultra geliyor! Yüksek performans sunması beklenen bu model, Snapdragon 8 Gen 3 ile donatılabilir ve 2024 başında piyasaya çıkacak.

    GeForce RTX 5080 Ekran Kartı Geliyor: İşte Özellikleri!

    NVIDIA GeForce RTX 5080, 32 Gbps GDDR7 bellek ve 1 TB/s bant genişliğiyle yüksek performans sunuyor. Oyun ve grafik işleme için yeni bir standart belirliyor.

    Yeni Dacia Bigster Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri!

    Dacia, en büyük modeli Bigster'ı tanıttı. Hibrit motor seçenekleri ve geniş iç hacmiyle dikkat çeken model, 2025'te satışa sunulacak.

    Altı Yıl Güncelleme Alacak Samsung Galaxy A16 5G Tanıtıldı: Fiyatı ve Özellikleri Neler?

    Samsung Galaxy A16 5G tanıtıldı! 6 yıl güncelleme desteği, 6.7 inç ekran, Exynos 1330 işlemci ve 229 euro fiyatıyla dikkat çeken modelin özellikleri neler?

    eSIM Alternatifi iSIM Nedir? Özellikleri Neler?

    Size daha iyi hizmet sunabilmek
    için çerezleri kullanıyoruz.

    Çerez Politikası Kabul Et