Güney Kore'nin Kripto Para Destekçisi Başkanına Tepkiler Büyüyor
Güney Kore'de bir dizi kripto dostu politika uygulamak isteyen Başkan Yardımcısı Yoon Suk-yeol, bazı kısıtlamalar ile karşı karşıya. Güney Kore'nin yeni kripto vergi kuralları neler?
Yoon Suk-yeol'ün seçmenlerine verdiği sözlerden biri, Güney Kore'de bir dizi kripto dostu politika uygulamaktı. Mart ayında kazanan ve bu ay ofise gelen Yoon, kripto yatırım kazançları için vergi eşiğini 50 milyon won veya yaklaşık 38.922 dolara çıkaracağını söyledi.
Milletvekillerine yasama ve politika konularında bilgi ve analiz sağlayan Güney Kore Ulusal Meclis Araştırma Servisi (NARS), kriptoyu sanal bir varlık olarak sınıflandırıyor.
Geçen hafta yayınlanan bir duyuruya göre, sanal varlıklardan elde edilen gelir için vergi eşiğinin 2,5 milyon won veya %20 vergi oranıyla 1.946 dolar olması gerektiğini söylüyor.
NARS'a göre vergi oranı, finansal yatırım gelirininkine benzer bir düzeyde belirlenir, böylece varlık sınıfları ağır bir vergi yüküyle karşı karşıya kalamaz. Ancak önerilen eşik, Yoon'un amaçladığından çok daha düşük.
Güney Kore'nin yeni kripto vergi kuralları
Yeni vergi kuralları 2023'te yürürlüğe girecek ve dijital varlıklar için yeni bir düzenleyici kurum kurulacak. Ülkenin varlık gelir vergisi sistemi Aralık 2020'de tanıtıldı. Yoon ayrıca 2017'de yasaklanan ilk kripto para tekliflerini destekleme sözü verdi.
Seul merkezli akıllı sözleşme denetimi ve altyapı girişimi Sooho.io CEO'su Jisu Park verdiği demeçte, “Şu anda görebildiğimiz şey, hükümetin bir yatırım varlığı olarak kripto para birimlerinin rolüne açıldığı” dedi.
Güney Kore, kripto açısından dünyanın en aktif ülkelerinden biri. Ülkenin en iyi finansal düzenleyicisi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, pazar 2021'in sonunda 55.2 trilyon won'a (45.9 milyar dolar) yükseldi ve kullanıcı sayısı yaklaşık 5.58 milyona veya ülke nüfusunun yaklaşık %10'una ulaştı.
Güney Kore'deki kripto piyasası canlanıyor, ancak kısmen düzenleyici kısıtlamalar nedeniyle tecrit edilmiş durumda. Alana beş büyük yerel borsa hakim: Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax. Yabancı ve daha küçük oyuncular ise hükümetin yerel ticari bankalarla ortaklık yapma şartını yerine getirmekte zorlanıyor.
TerraUSD'nin (UST) çöküşü Kore'yi nasıl etkiledi?
Diğer ülkelerde olduğu gibi, kripto parası Luna'yı kullanarak dolar üzerindeki sabitlerini korumayı amaçlayan algoritmik bir stabilcoin olan terraUSD'nin (UST) çöküşü, kripto piyasasının volatilitesi hakkında düzenleyiciler için alarmı yükseltti.
Yerel basında çıkan haberlere göre, Güney Kore'nin finans yetkilileri, tüketicinin korunmasını içeren bir dijital varlık düzenlemesini yürürlüğe koyma adımlarını hızlandıracak. Güney Koreli geliştirici Do Kwon, UST ve Luna'nın arkasındaki organizasyon olan Singapur merkezli Terraform Labs'ın kurucusudur.
Güney Kore kripto marketleri, değeri neredeyse sıfıra düşen Luna'yı ya askıya almak ya da uyarmak için harekete geçti. Luna'yı listeden çıkarmayı planlayan Bithumb, Coinranking'e göre şu anda madalyonun yedinci en büyük işlem hacmine sahip.
İlgili İçerikler:
Kripto Paralar - Geleceğin Finansal Sistemleri için Bir Zorluk mu Yoksa Fırsat mı?
Kripto paralar, son yıllarda finansal sistemlerin dinamik yapısını köklü bir şekilde değiştirmeye başlamıştır. Dijital varlıklar, merkezi olmayan bir yapıya sahip olarak standart finansal sistemlerin sunduğu aracılara olan bağımlılığı azaltır.
Kripto Sektörüne Giriş
Uzman bir kripto tüccarı olmak, piyasa hakkında derin bir anlayışa sahip olmayı, sürekli öğrenmeyi, stratejik planlamayı ve etkili risk yönetimini içeren bir yolculuk olmakla beraber Binance, Coinbase veya WhiteBIT kripto borsa platformlarının desteği de
Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı mı? Kripto emojileri neden kaldırıldı?
Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformu, kripto para birimlerinin emojilerini kaldırarak büyük bir sürprize imza attı. Bu ani karar, kripto para dünyasında şok etkisi yaratırken, kaldırmanın zamanlaması da tepkileri artırdı.
Kripto Para Yasası Resmi Gazete'de Yayınlanarak Yürürlüğe Girdi: İşte Tüm Detaylar!
Kripto para yasası Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. SPK, kripto para borsalarını denetleme yetkisine sahip olacak. İşte tüm detaylar!