R10.NET Uygulamaları
Kullanıcılar
Yükleniyor, lütfen bekleyiniz..

    WiFi Güçlendirici Ne İşe Yarar?

    Belirli alanlarda yavaş internet sorunu mu yaşıyorsunuz? WiFi güçlendiricilerin internet bağlantınızı iyileştirme konusunda size nasıl yardımcı olacaklarını öğrenin.

    Timur Demir
    Timur Demir R10 Editörü
    10.04.2022 18:24 1085 3 dk okuma süresi
    WiFi Güçlendirici Ne İşe Yarar?
    Son Düzenleme:

    Evinizde veya ofisinizde yavaş internet problemiyle karşı karşıya olabilirsiniz. İnternetin yavaş olması WiFi bağlantınızın belirli ölü noktalara erişim sağlayamamasından kaynaklanabilir. Bu problemi çözebilmek için bir WiFi güçlendirici kullanabilirsiniz.

    Kalın duvarlar, betonlar, kalın camlar ve daha fazlası WiFi sinyallerinin hedeflediğiniz noktaya erişmesine engel olabilir. Modemin yerini değiştirmek iyi bir fikir olsa bile bazen böyle bir fırsata sahip olamayabilirsiniz. İşte bu noktada ek WiFi ekipmanlarına başvurmanız gerekebilir.

    WiFi güçlendirici nedir?

    WiFi güçlendirici kablosuz sinyalleri güçlendirirler ve istenilen alana ulaşmasını sağlarlar. Bu sayede WiFi yapılandırmanızın kapsama alanını genişletirler. WiFi güçlendirici kullandığınızda evinizde veya ofisinizde zayıf WiFi sinyalleri ile uğraşmak zorunda kalmazsınız.

    WiFi güçlendiricileri açısından çok farklı modeller vardır. Modeller tasarımlara, destek aralıklarına, sinyal dağıtma gücüne ve frekans bandı özelliklerine göre değişiklik gösterirler. Önemli olan ihtiyacınız tarzda bir WiFi güçlendirici alarak sinyal dağıtımını daha kolay bir biçimde yapmaktır.

    Tasarım farklılıkları

    WiFi güçlendirici iki farklı tasarımda olabilir. Tasarımlardan ilki bir güç kaynağına takılan ve belirli bir ortamdaki (genelde oda) sinyali iyileştirmek için kullanılan modellere aittir. Diğer yaygın tasarım ise masaya veya rafa konularak antenlerle birden fazla ortama sinyal dağıtabilen modellerdir.

    Sinyal yayma mesafeleri

    Sinyal yayma mesafesi WiFi güçlendiricisi modellerine göre değişiklik gösterir. Kullanılan pek çok standart modem/router 45-90 metreye kadar sinyal desteği sunar. WiFi güçlendiricilerde ise sinyalin erişim mesafesi 90-600 metreye kadar çıkarılabilir.

    Frekans bandı destekleri

    WiFi güçlendiriciler frekans bandı desteklerine tek bantlı ve çift bantlı olmak üzere ikiye ayrılırlar. Tek bantlı güçlendiriciler verileri iletmek için 2.4 GHz veya 5 GHz frekans bandı kullanırlar. Çift bantlı modellerde ise verileri iletmek için her iki frekans bandı değeri de kullanılır.

    WiFi güçlendiricisinin görevi nedir?

    WiFi güçlendirici evinizde veya ofisinizde kablosuz bağlantı sinyalleri kullandığınız zaman işlevini yerine getirebilir. Basit bir şekilde bağlantı sinyalinin menzilini artırırlar. Evinizde veya ofisinizde kablosuz sinyallerin ulaşamamasından dolayı bağlantı problemi yaşıyorsanız işinize yarayabilirler.

    WiFi güçlendiricisinden daha iyi sonuçlar elde etmek istiyorsanız onu doğru konuma yerleştirmelisiniz. Cihazı mobilyaların arkasına veya sinyali engelleyebilecek cihazların yanına koymamanız gerekir. Bunu yaparsanız WiFi güçlendiricinin sinyal menzilinde azalma olacaktır.

    Bir WiFi güçlendiricinin internet hızınızı yükseltmeyeceğini bilmeniz gerekir. İnternet hızı ideal konumda olan cihazınızda ne ise o olacaktır. WiFi güçlendirici sinyalleri daha güçlü bir şekilde iletebildiğinden internet hızını iyileştirmiş gibi görünürler.

    WiFi güçlendirici nasıl çalışır?

    WiFi güçlendiriciler, kablosuz router veya modem gibi belirli bir erişim noktasına kablosuz olarak bağlanırlar. WiFi güçlendirici erişim noktası tarafından iletilen sinyalleri alıp daha güçlü hale getirerek ekstra işlevsellik sunarlar. Gerektiğinde sinyali daha iyi hale getirebilmek için antenlerle desteklenirler.

    WiFi güçlendiriciden en iyi şekilde yararlanmak için yerleştirildiği yere dikkat etmek gerekir. Sinyali alabilmek için erişim noktasına olabildiğince yakın olmalıdır. Ancak aynı şekilde sorunlu alanları kapsayacak kadar uzağa erişebilir bir noktada yer almalıdır.

    WiFi güçlendiricilerinin kurulumları oldukça basittir. Birçoğunda WPS adı verilen ve WiFi Protected Setup anlamına gelen bir düğme vardır. Router/modem ve WiFi güçlendiricide yer alan WPS butonuna bastığınız zaman cihazlar birbirleriyle eşleştirilirler.

    Bazı markalar ise kurulum işlemini bu kadar kolay hale getirmezler. Ek kurulum adımlarıyla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra WiFi güçlendirici etkin hale gelir, sinyali alır ve kapsama alanını genişletmeye başlar.

    WiFi güçlendirici kullandığınız zaman WiFi bağlantısıyla bağlanan cihazları ona bağlamanız gerekir. Bunun için cihazlarınızın WiFi ayarları kısmından WiFi güçlendiricisinin adını bulmalı ve şifreyi girmelisiniz. Şifreyi kurulum sırasında oluşturabilirsiniz.

    Founder: Demir Otomotiv & Grana Yazılım

    Yorum Yap
    İçeriği Puanla
    Yorumlar

    Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.

    Tüm Yorumlar
    Toplam 1 Yorum
    • Bip
      Bip 2 yıl önce
      Satın almadan önce kullanıcı deneyimlerini okumakta fayda var, ben Xiaomi kullanıyorum memnunum 👍🏻

    İlgili İçerikler:

    Tesla Robovan Tanıtıldı: 20 Kişilik Otonom Minibüs Ne Sunuyor?

    Tesla, 20 kişilik otonom minibüs Robovan'ı tanıttı. Fütüristik tasarıma sahip bu araç, hem yolcu taşımacılığı hem de ticari kullanım için geliştirildi.

    Öğretmenlik Meslek Kanunu Nedir ve Ne İşe Yarar? Meclisten Geçti mi?

    Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun amacı nedir? Bu kanun meclisten geçti mi? Öğretmenlerin haklarını nasıl etkiliyor?

    Yeni Yılda Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? 2025 Yılında Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı?

    Milyonlarca çalışan, 2025 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı ve yeni yılda yapılacak zam oranlarının nasıl şekilleneceği konusunda büyük bir merak içerisinde. Her yıl Aralık ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet tems

    Discord Türkiye'de Neden Engellendi? Bakan Uraloğlu'ndan Açıklama Geldi!

    Discord, Türkiye'de güvenlik birimleriyle veri paylaşmadığı gerekçesiyle erişime engellendi. Bakan Uraloğlu, IP adresleri paylaşılmadığı için yasaklandığını açıkladı.

    WiFi Güçlendirici Ne İşe Yarar?

    Size daha iyi hizmet sunabilmek
    için çerezleri kullanıyoruz.

    Çerez Politikası Kabul Et