R10.NET Uygulamaları
Kullanıcılar
Yükleniyor, lütfen bekleyiniz..

    R10.net Blog’da İçerik Oluşturma

    R10.net’e üye oldunuz, profil sayfanızı ve bilgilerinizi istediğiniz gibi düzenledikten sonra sıra R10.net’e katkı sağlamakta.

    Yigit Aksüt
    Yigit Aksüt R10 Editörü
    13.04.2022 11:33 1121 4 dk okuma süresi
    R10.net Blog’da İçerik Oluşturma
    Son Düzenleme:

    R10.net’e üye oldunuz, profil sayfanızı ve bilgilerinizi istediğiniz gibi düzenledikten sonra sıra R10.net’e katkı sağlamakta. 


    1. R10.net ana sayfasından sağ üstteki içerik gönder butonuna basıyoruz

    2. Oluşturmak istediğiniz içeriğin türüne göre, Haber, Nedir veya İpucu başlıklarından birini seçin. 

    Nedir: Kullanıcılara aradıkları bilgiyi vermeyi amaçlayan ve ansiklopedik bir dilde yazılan içeriklerin toplandığı bölümdür.

    İpucu: Uzmanlaştığınız konu hakkında pratik bilgiler vererek hayat kolaylaştıran yazıların bulunduğu bölümdür. 

    Haber: Son dakika ve gündemden gelişmelerin yer aldığı Haber kategorimizdir. 

    Nedir, İpucu ve Haber içerikleri hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız sizin için oluşturduğumuz İçerik Oluşturma Rehberine göz atabilirsiniz. 

    3. Haber ve İpucu içeriği oluşturma

    1. İlk adımda, oluşturmak istediğiniz Haber ve İpucu içeriğine en uygun olan kategoriyi seçmelisiniz. 
    2. İkinci adımda, yazımızın en önemli kısmı olan içerik başlığı yer alıyor. Başlığınızın ilgi çekici olması ve içeriği okuyacak kullanıcıya ilk okuduğunda ne anlattığı önemlidir. 
    3. Üçüncü adım, burası yazının kullanıcı tarafından görülen link yapısını temsil edecektir. Bu linkin kısa olması daha iyidir. Fakat hiçbir şey yapmasanız bile burası başlığı yazdığınızda otomatik olarak oluşacaktır. 
    4. Dördüncü adım, Meta title bölümü Google tarafında görünecek ve arama sorgularından içeriğe girecek kişilere gözükecektir. Bu yüzden de başlıkta olduğu gibi burada da ilgi çekici olması önemlidir. İçerik başlığı ile Meta Title tarafına farklı şeyler yazabilirsiniz. Arama sorgusunu karşılayacak başlık yapısını Meta title içerisinde kullanabilirsiniz. 
    5. Beşinci adım, Meta açıklaması Google tarafında görünecek ve arama sorgularında başlığın altında kullanıcılara konuyla ilgili detaylı bilgi verecek alandır. Burada yazdığınız yazının anahtar kelimeler ile desteklenerek anlamlı bir cümle oluşturması önemlidir. 
    6. Altıncı adım, bu bölüm bizim yan kategori bölümümüzdür. Burada haber veya ipucu içeriğinizin baş kahramanlarını kategorize edebilirsiniz. Örneğin Twitter ile ilgili bir içerik giriyorsanız bunun kategorisi Sosyal medya olması gerekiyor. Fakat içerisinde bolca Elon Musk geçiyorsa etiketler kısmında Elon Musk kullanarak bunu etiketleyebilirsiniz. Peki hangi tür etiket kullanılmaması gerekiyor. Elon Musk kar topu oynadı diye bir etiket başka hiçbir haber içeriğinde geçmeyeceği için böyle bir etiket kullanmaya gerek yok. Sadece ileride benzer konular olabilecek etiket türlerini kullanmak gerekli. 
    7. Yedinci adım, başlığın altında görünen alt başlık anlamı taşıyan yazdığınız içeriğin özet kısmını oluşturmaktadır. Burada kullanıcılara yazdığınız içeriğin özet olarak ne anlattığını ve burada okuyacakları içerikten neler beklediğini aktarmanız gerekiyor. 

    3.1 Sıkıcı kısımları atladıysak sıra içerik fotoğrafına gelsin.

    1024x768 ölçülerinde Haber veya İpucu içeriğinize uygun olan görselleri yükleyebilirsiniz. Bu ölçülerin altındaki ve üstündeki ölçülerdeki resimler kabul edilmemektedir. Aynı zamanda resimlerin üstünde herhangi bir yazı olması yerine düz resimleri tercih edebilirsiniz. 

    3.2 İçerik inşasına başlayalım 

    Her şeyin belirli olacağı bölüme sıra geldi. İçeriğinizin yayına alınıp alınmayacağına karar verilecek olan içerik bölümündeki kurallara bakmak için  İçerik Oluşturma Rehberine göz atabilirsiniz.  İçeriklerinizi yazarken H2 ve H3 gibi başlık yapılarını kullanmayı unutmayın. Listeleme ve görsel ile desteklemekte içeriğinizin okunabilir olmasını arttıran detaylardır. 

    4. Nedir içeriği oluşturma

    Nedir içeriği oluştururken de bahsettiğimiz ilk 7 adım ve içerik oluşturmaya kadar aynı şekilde geçerli. Tek fark başlığın sadece Anahtar Kelimeden oluşması. Örnek olarak Webmaster nedir? diye bir içerik yazıyorsanız İçerik başlığı sadece Webmaster olması gerekiyor. Meta title kısmında ise yine arama sonuçlarına yönelik bir başlık yapısı inşa edebilirsiniz. 
     

    4.1 Özellik eklemeyi unutmayın

    Özellik bölümü Nedir'in olmazsa olmazıdır. Yazıların sağ tarafındaki bölümde çıkan özet ve hızlı bilgilere ulaşabileceğimiz alandır. Burada anlattığınız konuya dair görselleri, kimin icat ettiğini, ne zaman kurulduğunu, geliştiricileri, resmi web sitelerini, ekran görüntüleri vb. birçok özelliği özellikler sekmesinden sıralayabilirsiniz. 

    • 1 numara ile gösterilen bölgeden özellik listenizi dilediğiniz gibi taşıma yapabilirsiniz.
    • 2 numara ile gösterilen bölümden Görsel, Yazı ve Link seçimi yapabilirsiniz. Hepsine birer örnek verelim;

    Görsel >  İlk kutucuğa görsel açıklaması > İkinci kutucuğa ise sadece R10'a yüklediğiniz resmin linkini yapıştırmanız gerekmektedir. (Resim linkini editöre ekleyerek sağ tıkla resmin bağlantısını kopyala diyerek alabilir daha sonra resmi içeriğinizden silebilirsiniz.)

    Görsel > Flutter Logo > /storage/uploads/user/2022/04/post/5/post_1649668282_9724831.png

    Yazı > İlk kutucuğa başlığı > İkinci kutucuğa ile başlıkla ilgili bilgiyi yazabilirsiniz.

    Yazı > Geliştirici(ler) > Google ve topluluk

    URL > Bağlantı açıklaması > Bağlantı hedef URL

    URL > Resmi web sitesi > https://www.r10.net
    • 5 numara ile gösterilen bölümden içinize sinmeyen özelliği kaldırabilirsiniz. 
    • 6 numarada ise artık bu yaptığınız özellik sekmesinin kullanıcı tarafında nasıl göründüğünü görebilirsiniz. 

    Bu özellikleri nereden buluyoruz diye soracak olursanız. Google bilgi paneli kutusundan veya Wikipedia sitesinden yardım alarak bunları oluşturabilirsiniz. Bunun yanında burada yazmıyorsa kendi bilgileriniz dahilinde de oluşturabilirsiniz. Kapsamlı ve farklı bir örneğe bakmak için 2022 Bahreyn Grand Prix nedir sayfasına bakabilirsiniz. 

    5. Yayına hazırız

    En altta bulunan Onaya gönder seçeneği ile de artık içeriğinizi onaya göndermeye hazırsınız. Bundan sonrasını Editör ekibimiz içeriğinizi kontrol ederek Onay veya Reddederek size içeriğiniz hakkında bilgi verecektir. Kolay gelsin!

    SEO Danışmanı - İçerik Yöneticisi / R10.net

    Yorum Yap
    İçeriği Puanla
    Yorumlar

    Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.

    Tüm Yorumlar
    Toplam 4 Yorum
    • Coşkun Çetin
      Coşkun Çetin 2 yıl önce
      Eline sağlık Yiğit. Güzel bir rehber olmuş, tebrik ediyorum.
    • Bip
      Bip 2 yıl önce
      Harika bir rehber olmuş 👏🏻
    • Yağız Özgün Kocabaş
      Herkes için kolaylık sağlayacak bir rehber, elinize sağlık.
    • ibocum
      ibocum 2 yıl önce
      Güzel bir rehber olmuş. Elinize sağlık hocam.

    İlgili İçerikler:

    Netflix İnteraktif İçeriklerine Veda Ediyor: Yeni Projeler de Gelmeyecek!

    Netflix, çoğu interaktif içeriğini 1 Aralık'ta kaldırıyor. Sadece Bandersnatch ve üç popüler yapım platformda kalacak; yeni interaktif içerikler yapılmayacak.

    TikTok İçerik Denetiminde Yapay Zeka Dönemi Başlıyor!

    TikTok, içerik moderasyonunda yapay zeka kullanımını artırıyor. 700'den fazla çalışanın işine son verildi, denetim süreçlerinde yapay zeka devreye girecek.

    TRT'nin Dijital Platformu Tabii Artık Ücretli: İşte Tabii Premium Fiyatı ve İçerikler!

    Tabii, UEFA maçları ve reklamsız içeriklerle Premium üyelik sunuyor. 99 TL'lik üyelikle futbol, orijinal yapımlar, filmler ve TRT arşivine erişim mümkün.

    ChatGPT, Ücretsiz Versiyonuna Görsel Oluşturma İmkânı Getirdi!

    OpenAI, ücretsiz ChatGPT kullanıcılarına DALL-E 3 ile günde iki görsel oluşturma imkânı sunuyor. Yapay zeka destekli görsel oluşturma erişilebilir hale geliyor.

    R10.net Blog’da İçerik Oluşturma

    Size daha iyi hizmet sunabilmek
    için çerezleri kullanıyoruz.

    Çerez Politikası Kabul Et