HomePod Durum Işıkları Nedir? Durum Işığı Renkleri Ne Anlama Gelir?
Apple tarafından geliştirilen HomePod hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Yeni nesil akıllı hoparlör olan HomePod, keyifli bir kullanım sunuyor. HomePod üzerinde bir ışık sistemi de yer alır. Bu ışık sisteminyle HomePod farklı anlatımlarda bulunur. Çoğu kişi bu renk animasyonlarını görsellik olarak algılar. Ancak HomePod’daki ışıkların her bir rengi farklı bir anlama gelir. Peki HomePod ışık renklerinin anlamları neler?
Akıllı teknoloji, günümüzde hoparlör sistemlerine dahil oldu. Özellikle teknoloji devi Apple, bu alanda çok beğenilen bir ürünüyle yer alıyor. Apple, 2017 yılında düzenlenen “Apple Worldwide Developers Conference” etkinliğinde akıllı hoparlörünü tanıttı. Şirketin akıllı hoparlörü “HomePod” adıyla duyuruldu.
Apple, yeni nesil akıllı hoparlörüyle rakipleriyle mücadele ediyor. Apple’ın geliştirdiği HomePod, “Google” tarafından geliştirilen “Google Home” ve Amazon tarafından geliştirilen “Amazon Echo” ile benzerlik taşır.
Hoparlörün üzerinde ışık sistemi bulunuyor. Aktif olarak kullanım anında bu ışık sisteminde farklı renklerde ışık animasyonlar sunar. Estetik bakımdan bu ışık animasyonları oldukça ilgi çekici bir görsellik ortaya çıkartır. Çoğu HomePod kullanıcısı için hoş bir görüntü olarak algılansa da etkisi sadece bununla sınırlı değildir. Her bir renk ve animasyonuyla HomePod kullanıcıya bir şey anlatır.
HomePod’da genellikle statik “beyaz ışık” ve “çok renkli” oynayan ışık görülebiliyor. Bu iki ışık animasyonu HomePod’da en fazla görülen ışıklardır. Ancak cihazın ışık kominasyonu bundan çok daha geniştir. Değişen duruma göre HomePod’da kullanıcıların 4 veya 5 farklı ışık animasyonu görebilmesi de muhtemeldir.
HomePod Renkleri ve Anlamları
Apple’ın akıllı hoparlörü HomePod’de bulunan renklerin ve animasyonlarının her birinin farklı anlamları bulunur. Yani HomePod ışıklarının yandığı renk, o anki fonksiyonunu anlatır. Örneğin Apple akıllı asistanı “Siri” için “HomePod durum ışığı” bulunur. Apple “iPhone” ve “iPad” kullanıcıları Siri’yi sıklıkla kullandığından en fazla Siri için olan durum ışığını görür.
Bir diğer en çok görülen HomePod durum ışığı ise “ses çalma” içindir. Akıllı hoparlörün temel fonksiyonu için oluşturulan durum ışığı olmasından en fazla görülenidir. Bu renklerin ardından akıllı hoparlörde en fazla görülen üçüncü durum ışığı ise “telefon aramaları” içindir. iPhone ile bağlanan HomePod, telefon görüşmeleri sırasında bu durum ışığını ortaya koyar.
HomePod akıllı hoparlörde görülen bu durum ışıkları, cihaz aktif olarak kullanılırken görülür. Bunun dışında da HomePod durum ışlıkları bulunuyor. Bu ışıklar daha çok “bakım ışıkları” olarak değerlendirilir ve her biri farklı bir şeyi ifade eder.
HomePod Birincil Durum Işıkları
Akıllı hoparlörün durum ışıkları arasında “birincil durum ışıkları” bulunur. Bu durum ışıkları farklı şekillerdedir ve farklı anlamları bulunur.
Çok Renkli Dönen Işık Efekti
HomePod birincil durum ışıkları arasında “Siri” akıllı asistanıyla ilişkilidir. HomePod üzerinden Siri ile iletişim kurulduğunda görülen durum ışıklarıdır.
Siri, kullanıcının söylediğini “dinlerken” ya da “yanıt verirken” ışıklarında “çok renkli ışık dönüşü” gerçekleştirir. Aslında Apple kullanıcıları için bu “çok renkli ışık efekti” tanıdıktır. Zira Apple kullanıcıları bu ışık efektini “iPhone”, “iPad” ve ekranlı Apple ürünlerinde görür. Bu cihazlarda yer alan “Siri” akıllı asistanın küresine benzer. Zaten HomePod’da da doğrudan buna benzemek için bu ışık efekti bulunur.
HomePod’un üst kısmına “uzun basıldığında” veya “Hey Siri” ifadesi kullanıldığında, Siri devreye girer ve dinler. Söylenen komutu dinleyen Siri, algıladığını işler ve yanıt vermeye başlar. Bu esnada da HomePod’da çok renkli ışık efekti birkaç saniyelik olarak gerçekleşir.
Statik Beyaz Işık Efekti
Bir diğer birincil durum ışığı ise “statik beyaz ışık” efektidir. Hatta en fazla görülen ışık efekti olarak da belirtilebilir. Zira HomePod’da statik beyaz ışık, “ses çalma” durumunda çıkıyor. HomePod’da, “Siri” aracılığıyla “müzik” veya “podcast” çalındığında beyaz tondaki ışık efekti yanar.
Bu ışık efekti, “AirPlaying” ses kullanımı durumunda da yanar. Bu sayede HomePod’un kapalı veya açıkken kullanılmadığı durumlarının farkı daha net anlaşılabiliyor. Son derece “ince” ve “zayıf” olması sayesinde de kullanım esnasında göz rahatsızlığı yaratmaması da sağlanır.
Yeşil Işık Efekti
HomePod birincil durum ışıklarının sonuncusu ise “yeşil ışık” efektidir. Bu ışık efekti oldukça parlak ve dikkat çeken bir yapıya sahiptir. Yeşil ışık efekti ile HomePod’un sorunsuz bir şekilde çalıştığı anlaşılabiliyor. Temel olarak HomePod bağlantılı olarak iPhone üzerinden yapılan telefon görüşmeleri sırasında çıkar.
Bu rengin çıkmasıysa temel olarak “iPhone” üzerinde bulunan “Telefon” uygulaması simgesinin “arka plan rengi” ile uyum sağlamasındadır. Yeşil ışık efekti;
Siri ile HomePod üzerinden telefon araması başlatıldığında
Apple cihazlarından FaceTime Audio araması başlatıldığında
Ortaya çıkar. Yeşil ışık efektinde eğer “yanıp, sönme” devam ediyorsa “telefon görüşmesi oturumu” devam ediyor anlamına gelir. Eğer beyaz ışığa dönerse HomePod’da telefon görüşmesi sona ermiş anlamına gelir.
HomePod Bakım Işıkları
Tüm elektronik ürünler gibi HomePod akıllı hoparlöründe bakıma ihtiyacı bulunur. Bu durumlar içinde HomePod bakım ışık efektleri bulunur. Bu ışık efektleri bir sorun olduğunu da gösterebilir.
Dönen Beyaz Işık Efekti
HomePod’da görülen en popüler bakım ışığı “beyaz dönen ışık” efektidir. Aslında bu ışık efekti, cihazın sorunsuz çalıştığını gösterir. Zira bu ışık efekti çıktığında “HomePod açılışı” veya “HomePod yazılım güncellemesi” işlemi gerçekleşiyor.
HomePod yazılım güncelleme, “otomatik” olarak seçilebiliyor. Dolayısıyla kendiliğinden beyaz dönen ışık efektini ortaya çıkartabilir. Bu durumda güncelleme yaptığı anlaşılır. Yazılım güncellemesi sona erene dek ve dönen beyaz ışık sönen/değişene kadar HomePod kullanılamaz.
Yanıp Sönen Turuncu Işık Efekti
HomePod’un en az görülen bakım ışıkları arasında “yanıp sönen turuncu ışık” efekti yer alıyor. Genellikle bir HomePod hatası için uyarı veriyor. Bu ışık efekti sadece “HomePod Mini” modelinde görülür. Çünkü Apple cihazın güç kaynağını hoparlör kutusu içerisinde yer almıyor. Mini modelinde ihtiyaç duyulan “güç” için “USB-C” kablosu yer alır.
HomePod Mini modelinin kullanılabilmesi için belirli güç adaptörünün kullanılması gerekiyor. Bunun için Apple tarafından açıklanan özellikler “20 Watt(9 V ⎓ 2,22 A)” şeklindedir. Dolayısıyla cihazda yanıp sönen turuncu ışık efekti çıktığında doğru güç adaptörü kullanılmıyor anlamına gelir. Yani HomePod Mini için herhangi bir arıza söz konusu değildir. Ayrıca HomePod mini ile bilgisayar bağlantısı yapıldığında “turuncu ışık” çıkar. Bu ışık efekti HomePod yazılım sorunları giderilmesi işleminde yapıldığından çok sık görülmez.
Dönen Kırmızı Işık Efekti
Apple’ın akıllı hoparlöründe “dönen kırmızı ışık” efekti de yer alıyor. Bu ışık efekti en az görülen efektlerin başında geliyor. Diğer ışık efektleri göz önüne alındığında ışık rengi kırmızı olduğundan sorun olduğu düşünülebiliyor. Ancak HomePod dönen kırmızı ışık efekti, “HomePod fabrika ayarlarına sıfırlama” işlemi sırasında çıkar.
Apple, HomePod’un başkasına verileceği/satılacağı zaman fabrika ayarlarına döndürme işleminin yapılmasını önerir. Bu konu güvenlik açısından çok önemlidir. Fabrika ayarlarına döndürme, tüm elektronik ve dijital ürünlerde olduğu gibi yazılım sorunu giderme içinde yapılabilir.
Yanıp Sönen Beyaz Işık Efekti
HomePod bakım ışığı efektlerinde en önemli olanıdır. Eğer HomePod’da “yanıp sönen beyaz ışık” efekti görülürse, ciddi bir sorun olduğu anlamına gelir. Bu ışık efekti cihazın bir “SOS” uyarısıdır. Yani ciddi bir sorunu bulunuyor ve çözüm için kullanıcıyı uyarıyor
Apple HomePod’da yanıp sönen beyaz ışık efektiyle karşılaşıldığında yapılması gerekenleri açıkladı. Buna göre bu ışık efekti çıktığında
- HomePod 15 saniye boyunca “fişten” çekilmelidir.
- HomePod güç fişi yeniden takılmalıdır.
- Işık efekti devam ediyorsa “HomePod Sıfırlama” yapılmalıdır.
- Sıfırlama işlemi de sonuç vermezse “Apple Destek” hizmetleri yardımı alınmalıdır.
HomePod Nedir?
HomePod, Apple’ın popüler akıllı hoparlörüdür. 2017 yılında Apple “WWDC” etkinliğinde tanıtıldı ve 2018 yılında piyasaya sürüldü. Akıllı hoparlör, “Inventec” ve “Foxconn” tarafından üretildi. Apple tarafından “HomePod” modelinin yanı sıra “HomePod Mini” modeli de piyasaya sürüldü.
HomePod, Google tarafından geliştirilen “Google Home” ve Amazon tarafından geliştirilen “Amazon Echo” ile benzerdir. Yüksek kalitede “müzik” ve “podcast” dinleme imkanı sunar. Ayrıca “Siri” ile tüm Apple ürünlerine bağlantı sağlayabilir. Böylelikle “telefon görüşmeleri” dahil pek çok işlemin daha keyifli bir şekilde yapılabilmesini sağlar.
HomePod Özellikleri
Apple’ın akıllı hoparlör teknolojisinin iki modeli bulunur.
Özellik | HomePod | HomePod Mini |
---|---|---|
İşlemci | Apple A8 | |
RAM | 1 GB | |
Ekran | 272*340 piksel “LED” | - |
Sistem Gereksinimi | iPhone SE(2.Nesil) / iPhone 8 veya üstü / iPad Pro/ iPad(5.Nesil) / iPad Air(3.Nesil) / iPad mini(5.Nesil) | iPhone SE / iPhone 6s veya üstü / iPod touch (7. nesil) / iPad Pro / iPad (5. Nesil) / iPad Air 2 |
Boyut | 168*142 mm | 84.3*97.9 mm |
Ağırlık | 2.3 kg | 345 gr |
Bağlantı | 802.11n Wi-Fi / Bluetooth 5.0 | |
Renk | Siyah / Beyaz | Siyah / Mavi / Beyaz / Sarı / Turuncu |
HomePod Ne Kadar?
Apple akıllı hoparlörü HomePod, 2 modelle satışta bulunuyor. Klasik HomePod modeli “299 Dolar” fiyat etiketiyle satışta. Apple “HomePod Mini” modeli ise “99 Dolar” fiyat etiketine sahip.
HomePod Uyumlu Modeller
iPhone | iPad |
---|---|
iPhone 14 / iPhone 14 Plus / iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max | 9.7 İnç iPad Pro / 10.5 İnç iPad Pro / 11 İnç iPad Pro / 12.9 İnç iPad Pro |
iPhone 13 / iPhone 13 mini / iPhone 13 Pro / iPhone 13 Pro Max | iPad (5.Nesil) / iPad (6.Nesil) / iPad (7.Nesil) / iPad (8.Nesil) / iPad (9.Nesil) / iPad (10.Nesil) |
iPhone 12 / iPhone 12 mini / iPhone 12 Pro / iPhone 12 Pro Max | iPad Air (3.Nesil) / iPad Air (4.Nesil) / iPad Air (5.Nesil) |
iPhone 11 / iPhone 11 Pro / iPhone 11 Pro Max | iPad mini (5.Nesil) / iPad mini (6.Nesil) |
iPhone X / iPhone XR / iPhone XS / iPhone XS Max | |
iPhone 8 / iPhone 8 Plus | |
iPhone SE (3.Nesil) / iPhone SE (2.Nesil) |
HomePod Mini Uyumlu Modeller
iPhone | iPad | iPod Touch |
---|---|---|
iPhone 14 / iPhone 14 Plus / iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max | 9.7 İnç iPad Pro / 10.5 İnç iPad Pro / 11 İnç iPad Pro / 12.9 İnç iPad Pro | iPod Touch (7.Nesil) |
iPhone 13 / iPhone 13 mini / iPhone 13 Pro / iPhone 13 Pro Max | iPad (5. Nesil) / iPad (6. Nesil) / iPad (7. Nesil) / iPad (8. Nesil) / iPad (9. Nesil) / iPad (10. Nesil) | |
iPhone 12 / iPhone 12 mini / iPhone 12 Pro / iPhone 12 Pro Max | iPad Air 2 / iPad Air (3. Nesil) / iPad Air (4. Nesil) / iPad Air (5. Nesil) | |
iPhone 11 / iPhone 11 Pro / iPhone 11 Pro Max | iPad mini 4 / iPad mini (5.Nesil) / iPad mini (6. Nesil) | |
iPhone X / iPhone XR / iPhone XS / iPhone XS Max | ||
iPhone 8 / iPhone 8 Plus | ||
iPhone 7 / iPhone 7 Plus | ||
iPhone 6S / iPhone 6S Plus | ||
iPhone SE (1.Nesil) / iPhone SE (2.Nesil) / iPhone SE (3.Nesil) |
HomePod ışık efektleri ve genel performansı hakkında sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorum kısmına veya R10.NET Forum’a yazabilirsiniz.
İlgili İçerikler:
iPhone 16 ve iPhone 16 Plus Tanıtıldı: Fiyatı ve Özellikleri Nelerdir?
Apple, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ı tanıttı. Yeni A18 çipi, Apple Intelligence ve gelişmiş kamera özellikleriyle dikkat çeken modeller 20 Eylül’de satışta olacak.
Honor Watch 5 Tanıtıldı: Yeni Nesil Akıllı Saatin Özellikleri Neler?
Honor Watch 5, 1.85 inç AMOLED ekran, 5 ATM su geçirmezlik, 85 spor modu ve 15 gün pil ömrü ile tanıtıldı. Sağlık ve spor takibiyle dikkat çekiyor.
Yemek Kartı Nedir? Avantajları Nelerdir?
Yemek kartları, iş yerlerinde çalışanların öğle yemeği ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılan bir ödeme yöntemidir.
Starlink, Tüm Telefonlara Ücretsiz Acil Durum Hizmeti Sunacak!
Elon Musk'ın Starlink projesi, tüm telefonlar için ücretsiz acil durum hizmeti sunarak, kriz anlarında kesintisiz iletişim sağlamayı hedefliyor.