Web 3.0’daki Popüler Müzik Platformu Audius Hacklendi
Bilgisayar korsanları web 3.0’da da platformları tehdit etmeye başladı. Blokzincir tabanlı müzik platformu “Audius” için hacklenme haberi geldi. Web 3.0’ın popüler platformları arasında yer alan Audius’in bilgisayar korsanlarının hedefi oldu. İşte detaylar!
İnternet anlayışını yeni bir boyuta taşıyan web 3.0’da yer almak, bilgisayar korsanlarının hedefi olmaktan kaçmaya yardımcı olmuyor. Bunun en somut örneği ise web 3.0’daki en popüler platformlardan birisi olan Audius’ın hacklenmesi oldu. Ortaya çıkan bilgilere göre hackerlar tarafından blokzincir tabanlı platformdaki “18 Milyon AUDIO” jetonunun ele geçirildi. Hatta ele geçirilen jetonların tam “1.1 Milyon Dolar” karşılığında satışının gerçekleştirildiği de belirtildi.
Audius, web 3.0’da faaliyet gösteren blokzincir tabanlı bir “müzik akışı” servisidir. Platformda sanatçılar, şarkılarını yükleyebiliyor ve dinleyicilerde direkt olarak sanatçılara erişim sağlayabiliyor.
Platformda Akıllı Sözleşme Durduruldu
Bilgisayar korsanlarının hedefinde kalan Audius platformundaki hacklenme olayına ilişkin detaylarda ortaya çıkmaya başladı. Ortaya çıkan bilgilere göre bilgisayar korsanları tarafından platformda “yönetim oyu” kullanıldığı ve “topluluk” hazinesinden fonların çalındığı belirtildi. Ayrıca Audius tarafından yapılan açıklamaya göre “akıllı sözleşme” işlemlerinin durdurulmasıyla birlikte söz konusu saldırıdaki noktaların belirlenerek, mevcut problemlerinin giderildiği de belirtildi.
Dünyaca ünlü yazılım güvenliği şirketi “Certik” tarafından yapılan açıklamaya göre web 3.0’daki merkeziyetsiz müzik platformu Audius’taki “akıllı sözleşme” üzerinde yer alan bazı yapılandırmaların değişiminin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği açıklaması yapıldı.
Platformdaki saldırıyı inceleyen şirket, ayrıca söz konusu saldırıların blokzincirde tespit edilen detaylara göre Cumartesi günü gerçekleştirildiği belirledi.
Bilgisayar korsanlarının platformdan illegal biçimde ele geçirmiş olduğu tokenler için mevcut piyasa değeri analizine göre “6 Milyon Dolar” gibi devasa bir rakama sahip olduğu açıklandı. Ancak bilgisayar korsanları tarafından kripto para piyasalarındaki ciddi dalgalanmalara bağlı olarak 1.1 Milyon Dolar’a denk gelen “705 Ethereum” karşılığında satışını gerçekleştirmek durumunda kalıyor. Ayrıca yapılan açıklamaya göre platformun ele geçirilen fonlarının halen hackerların adresinde yer aldığı da belirtildi.
Web 3.0’da yaşanan bu hacklenme olayıyla ilgili sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorum kısmına veya R10.NET Forum’a iletebilirsiniz.
İlgili İçerikler:
iCloud Web Sitesi Yenilendi: İşte Yeni Tasarımı ve Gelen Özellikler!
iCloud.com yenilendi! Koyu mod, arka plan özelleştirme, Hicri takvim desteği ve iCloud Drive'da paylaşılan dosya görünümü gibi yeni özellikler geldi.
Instagram’da Profilde Müzik Dönemi Başlıyor: MySpace'i Hatırlatıyor!
Instagram, yeni 'profilde müzik' özelliğiyle kullanıcıları MySpace nostaljisine götürüyor. Profilinize 30 saniyelik müzik ekleyebilir ve tarzınızı yansıtabilirsiniz!
Samsung, Galaxy Telefonlara Yapay Zeka ile Müzik Tanıma Özelliği Getirdi!
Samsung'un yeni Circle to Search özelliği, müzik tanıma yeteneği ile Shazam'a alternatif sunuyor. Galaxy kullanıcıları, artık çalan müziği anında tanıyabilecek.
TRT'nin Dijital Platformu Tabii Artık Ücretli: İşte Tabii Premium Fiyatı ve İçerikler!
Tabii, UEFA maçları ve reklamsız içeriklerle Premium üyelik sunuyor. 99 TL'lik üyelikle futbol, orijinal yapımlar, filmler ve TRT arşivine erişim mümkün.