Hayallerimizdeki Yapay Zeka Asistanı Geldi: Siri ile Chatgpt birleşti!
Siri ile GPT-3 birleşti. Bir yazılımcı, yaptığı çalışmada bu iki platformu bir araya getirerek internette demo olarak yayınladı.

Siri, Apple tarafından geliştirilen bir sesli asistan yazılımı. Bu yazılım, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmaya imkan tanıyor. Örneğin sesli komuta göre operasyon gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra soru sorulduğunda cevaplıyor. Ayrıca uygulama, öneriler de veriyor.
GPT-3 ise bir dil modeli. Amacı, çeşitli kaynakları bünyesine eklemek. Sonrasında ise bu verileri işleyerek anlamlı bir bütün oluşturmak. Örneğin GPT-3 ile hikaye üretilebiliyor. Bunun yanı sıra şarkı sözleri yazılabiliyor. Bir diğer örnek olarak dil modelinin kod yazdığını da belirtelim.
Peki Siri ile GPT-3’ün birleştiğini düşünün. Ortaya güzel bir sonuç çıkabilirdi, değil mi? Bir geliştirici, bu sorunun cevabını merak edip sistemi kodlamış durumda. Mate Marschalko tarafından kodlanan uygulama, Reddit’te yayınlandı.
Siri ile GPT-3 yazılımcı tarafından birleştirildi
Yazılımcı Marschalko, Reddit’te paylaştığı içerikte yeni bir uygulamaya yer verdi. Uygulama, Siri’yle beraber GPT-3 dil modelini birleştiriyor. Bu iki uygulamanın bir araya gelmesiyle ortaya harika sonuçlar çıkıyor. Geliştirici tarafından kodlanan uygulama, Siri’den daha başarılı sonuç veriyor.

Geliştirici, yaptığı açıklamada bu uygulamanın amacının geleceğe gönderme olduğunu söylüyor. Yani gelecekte dijital asistanların nasıl görüneceğini insanlara anlatmak istiyor. Marschalko, bir diğer açıklamasında GPT-3 API’sinin istek başına 0,014 dolar kestiğini bildirdi. Yani uygulamada GPT-3’e gönderilen her bir istek maliyetli olmakta. Eğer GPT-3 API’sinden yararlanan geliştiriciler var ise bunu biliyor olmalıdır. OpenAI, API kullanımında ücretsiz deneme için bakiye verir. Bakiye bitince kredi almak gerekir.
Siri ile GPT-3’ün birlikte sunduğu özellikler
Siri ile GPT-3 platformlarının birleşmesiyle birlikte pek çok özellik bizleri karşılıyor. Bu özelliklerden birisi sorulara daha detaylı yanıt verme. Sesli komut sonrasında yapay zeka, soruları gerçekçi olarak yanıtlıyor.
Botun bir diğer özelliği akıllı ev sistemlerini kullanabiliyor olması. Geliştirilen uygulama, bu gibi özelliklerden de yararlanarak hayatı kolaylaştırıyor. Örneğin bot, oda sıcaklığını düzenleyebilmekte. Bunun yanı sıra ışıkları açıp kapatabilmekte. Mesela yazılıma “Ofis aydınlık değil, ne yapabiliriz?” soruluyor. Bot, “Işıkları açabiliriz.” diyerek odanın ışıklarını açma işlemini gerçekleştiriyor.
Yazılım, bu gibi özellikleri ile beraber öne çıkıyor. Bu uygulama, asistanların gelecekte nasıl özelliklere sahip olacağını da gösterir nitelikte.
İlgili İçerikler:
Samsung’dan XR Akıllı Gözlük Hamlesi: Giyilebilir Teknolojide Yeni Dönem Başlıyor!
Samsung, XR ekosistemini genişletiyor! 2024’te hem XR başlık hem de XR akıllı gözlük tanıtılacak. Artırılmış gerçeklik deneyimi daha taşınabilir hale geliyor.
Asus Vivobook Pro 15 (2025) Tanıtıldı: Güçlü Donanımı ve OLED Ekranı ile Dikkat Çekiyor!
Asus Vivobook Pro 15 (2025) tanıtıldı! OLED ekran, Intel Core Ultra 9, RTX 4050 GPU ve 120Hz yenileme hızıyla içerik üreticileri ve oyuncular için ideal.
Nvidia 572.83 Sürücüsü Yayınlandı: İşte Yeni Gelen Özellikler ve Giderilen Hatalar!
Nvidia 572.83 sürücüsü çıktı! DLSS 4 desteği, hata düzeltmeleri ve NVIDIA ACE ile daha iyi bir oyun deneyimi sunuyor.
Nvidia, Yapay Zeka Bilgisayaları DGX Spark ve DGX Station’ı Tanıttı!
Nvidia, GTC 2025’te DGX Spark ve DGX Station’ı tanıttı. Yeni AI bilgisayarları, yerel yapay zeka model eğitimi ve büyük veri işlemleri için devrim niteliğinde!