Messenger’da Uçtan Uca Şifreleme Dönemi Başlıyor: İşte Detaylar!
Yıllar önce Mark Zuckerberg'in Messenger için şifreli sohbetlerin geleceğine dair yaptığı açıklamaların ardından mesajlaşma uygulamasında uçtan uca şifreleme özelliği sonunda varsayılan olarak aktif hale getirildi.

Meta, Messenger için uçtan uca şifreleme özelliğini kullanıma sunarak güvenlik alanında önemli bir adım atmış bulunuyor. Bu yeni özellikle Messenger'da yapılan sohbetler ve aramalar, artık yalnızca iletişim kuran taraflar tarafından görülebilecek. Rakip platformlar, WhatsApp gibi uzun süredir bu özelliğe sahipken Messenger'ın bu adımı, kullanıcılarının gizlilik ve güvenliğini ön plana çıkarıyor.
Uçtan Uca Şifrelemenin Yolculuğu ve Önemi
Messenger için şifreli sohbetler, ilk olarak 2016 yılında isteğe bağlı bir özellik olarak sunulmuştu. Ancak şimdi, iki kişi arasındaki konuşmalar ve aramalar için uçtan uca şifrelenmiş mesajlar ve aramalar, varsayılan olarak etkin hale getirildi. Messenger Başkan Yardımcısı Loredana Crisan'ın ifadesine göre, bu özelliğin sunulması yıllar aldı çünkü ekip, bu özelliği doğru bir şekilde uygulamak için dikkatli bir çalışma yürüttü.

Kullanıcı Deneyiminde Değişiklik Olmayacak
Meta'nın açıklamalarına göre Messenger'daki şifreli sohbetler sırasında kullanıcı deneyiminde herhangi bir değişiklik yaşanmayacak. Kullanıcılar temalar, özel tepkiler gibi özellikleri kullanmaya devam edebilecekler. Şifrelenmiş sohbetleri başka bir cihaza aktarmak için ise sohbetler için bir PIN oluşturulması gerekecek.
Varsayılan Şifrelemenin Yaygınlaşması ve Instagram Mesajları
Meta, tüm Messenger sohbetlerinin varsayılan şifrelemeye geçişinin biraz zaman alabileceğini belirtiyor. Ayrıca şimdilik Messenger'daki grup sohbetlerinde uçtan uca şifreleme isteğe bağlı olarak kalacak. Instagram mesajlarının da yakın gelecekte varsayılan olarak şifrelenmesi bekleniyor.
Bu değişiklik, Meta'nın sohbetlerin içeriğini göremeyeceği ve bu içerikleri kolluk kuvvetlerine teslim edemeyeceği anlamına geliyor. Böylece kullanıcı gizliliği ve güvenliği önemli ölçüde artırılmış oluyor.
İlgili İçerikler:
Google Pixel 9a Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Tüm Özellikleri
Google Pixel 9a, 499 dolarlık fiyatı ve güçlü Tensor G4 işlemcisiyle tanıtıldı. 48 MP kamera, 5.100 mAh batarya ve 7 yıl güncelleme desteği sunuyor.
Pebble Akıllı Saatler Geri Dönüyor: İşte Yeni Modeller ve Özellikleri
Pebble akıllı saatler geri döndü! Core 2 Duo ve Core Time 2, uzun pil ömrü, açık kaynak PebbleOS ve nostaljik tasarımlarıyla yeniden piyasada.
Realme P3 Ultra Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri!
Realme P3 Ultra tanıtıldı! Dimensity 8350 Ultra işlemci, 6.000 mAh batarya, 80W hızlı şarj ve OIS destekli 50 MP kamera ile dikkat çekiyor.
Samsung Galaxy A56 ve A36 Türkiye’de Satışa Sunuldu: İşte Fiyatları ve Tüm Özellikleri
Samsung Galaxy A56 ve A36, Türkiye’de satışa sunuldu. 120Hz ekran, güçlü işlemci ve 45W hızlı şarj desteğiyle dikkat çeken modellerin fiyatları açıklandı.