R10.NET Uygulamaları
Kullanıcılar
Yükleniyor, lütfen bekleyiniz..

    Telegram

    Telegram, popüler mesajlaşma uygulamaları olan WhatsApp ve Facebook Messenger gibi çalışan çevrimiçi bir mesajlaşma uygulamasıdır. WiFi veya mobil veriye bağlıyken mesaj göndermek için kullanılabilecek Telegram, tamamen ücretsizdir. 

    Telegram, bazı gelişmiş gizlilik ve şifreleme özelliklerinin yanı sıra büyük grup sohbet özelliklerini desteklediği için yaygın olarak tercih edilir. Ayrıca, diğer sosyal medya platformları ile (örneğin hem Facebook Messenger hem de WhatsApp Meta’ya aittir) hiçbir bağı yoktur, bu da hizmeti daha güvenli hale getirir.

    Uygulama; iOS, Android, Windows, Mac ve Linux için kullanılabilen sürümleriyle çok platformludur. Telegram Web isimli web sitesi üzerinden de platforma erişilebilir.

    Telegram Web nedir?

    Telegram Web, mobil sürüme benzer bir dizi işlevsellik sunan mesajlaşma servisinin tarayıcı tabanlı sürümüdür. Telegram Web üzerinden gönderilen herhangi bir mesaja hizmetin mobil uygulamasından da erişilebilir.

    Telegram Web yardımıyla dizüstü veya masaüstü bilgisayarlarınızdan mesaj ve medya dosyaları gönderilip alınabilir. 

    Telegram'ın artıları

    Grup veya bire bir olarak sohbet etmek için güvenilir bir platform olan Telegram, beklentileri karşılayabilir. Telegram'ı kullanmanın en büyük artıları şu şekildedir:

    Uçtan uca şifreleme

    Uçtan uca şifreleme (E2EE), bir cihazdan ya da uç sisteminden diğerine aktarım yapılırken üçüncü tarafların verilere sızmasını önleyen oldukça güvenli bir iletişim yöntemidir

    Kendi kendini imha eden mesajlar

    Gizli mesajlar, belirli bir süre sonra kendi kendini imha edecek şekilde yapılandırılabilir, bu da gönderilen veya alınan mesajları daha da güvenli hale getirir.

    Büyük dosyalar gönderme

    Telegram, 2 GB'a kadar dosya paylaşımını destekler. Örneğin Skype 300 MB ve WhatsApp yalnızca 16 MB’lik dosya paylaşımlarına izin verir.

    Telegram'ın eksileri

    Telegram, mesajlaşma konusunda her ne kadar kullanıcı dostu olsa da, rakip platformlara göre bazı eksilere sahiptir. İşte Telegram'ın eksileri:

    Sınırlı kullanıcı sayısı

    Telegram'ın birkaç yüz milyon aktif aylık kullanıcısı olmasına rağmen, WhatsApp veya Facebook Messenger'daki 1 milyardan fazla aktif kullanıcı tabanından hala önemli ölçüde küçüktür. Bu, hala birçok kişinin bu uygulamayı kullanmama ihtimalinin yüksek olduğu anlamına gelir.

    Komplo teorisyenleri, dolandırıcılar ve nefret söylemi 

    Dünya çapındaki birçok komplo teorisi, Telegram’da rahat bir şekilde dolaşabilir. Ayrıca, kullanıcıları dolandırmaya çalışan hesaplar ve gruplar da teknolojiyle arası iyi olmayan kullanıcıları tehdit edebilir. 
    Ancak şirket, nefret grupları ve aşırılık yanlıları tarafından işletilen hesapları devre dışı bırakma çabalarını hızlandırdığını söylüyor.

    Telegram nasıl kullanılır?

    Telegram, diğer mesajlaşma uygulamaları gibi uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirilebilir. iOS, iPadOS için App Store'dan ve Android cihazlar için ise Google Play Store'dan yüklenebilir. 

    Uygulama kurulduktan sonra karşılama ekranında telefon numarası, ardından ad ve bir profil resminin eklenmesi istenecektir.

    Telegram tarayıcıda kullanılır mı? (Telegram Web)

    Aşağıdaki adımlara geçmeden önce web tarayıcısı en son sürümde olmalı veya en son sürüme güncellenmelidir:

    1. İlk olarak dizüstü veya masaüstü bilgisayarındaki web tarayıcısından Telegram Web sitesi ziyaret edilir. Bu anlık mesajlaşma hizmeti Chrome, Firefox veya Safari gibi tarayıcıların kullanılmasını önerir. 
    2. Telegram giriş sayfasına telefon numarası yazılır ve “İleri” düğmesine veya Enter tuşuna basılır. 
    3. Ekranda doğru telefon numarasının girilip girilmediğinin kontrol edilmesini isteyen bir onay penceresi açılacaktır. Eğer numara doğruysa servis, telefon numarasına bir kod gönderecektir. 
    4. Kod girildikten sonra Telegram Web hesabına giriş yapılabilir. Ayrıca yazılı kodla uğraşmak istemeyenler, QR kod yardımıyla da giriş yapabilirler.

    Telegram güvenilir mi?

    Telegram Web’in en önemli özelliği uçtan uca şifreleme sunmasıdır. Ancak uçtan uca şifreleme için Telegram Gizli Sohbet özelliğinin kullanılması gerekir. Bu gizli sohbetler, önemli ölçüde daha fazla güvenlik sunar. 

    Telegram konuşmaları dinleniyor mu?

    Telegram, kişisel verilerinizi koruma amacıyla geliştirilmiş bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Son zamanlarda bu uygulama özelliği daha da artmış durumda. Uygulama her ne kadar güvenli olduğunu iddia etsede, telegram konuşmalarının dinlenip dinlenmediği konusunda farklı görüşler vardır. 
    Özet olarak telegram konuşmalarının dinlenip dinlenmediği konusunda net bir yanıt vermek mümkün değildir. Ancak, telegram kullanarak siz ve arkadaşlarınız arasındaki tüm sohbetlerin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak için mutlaka dikkatli olmanız önerilir.

    Telegram yazılımı kime ait?

    Telegram, 2013 yılında Pavel Durov ve Nikolai Durov tarafından kurulan, şifreli mesajlaşma ve paylaşım uygulamasıdır. Pavel Durov, Rusya'da sosyal medya devi VKontakte'yi kuran bir bilgisayar bilimcisi olarak tanınır. Telegram'ın amacı, kişilerin kolayca güvenli mesajlaşma sağlamalarına olanak sağlamaktır.
     

    Yazıyı Paylaş
    İçeriği Faydalı Buldunuz mu?
    Telegram
    Telegram Logo Telegram Logo
    Telegram iOS Versiyonu Telegram iOS Versiyonu
    Geliştirici(ler)

    Nikolai Durov, Pavel Durov, Axel Neff

    İlk yayınlanma

    Ağustos 2013

    Geliştirme durumu

    Aktif

    İşletim sistemi

    Android, iOS, Windows Phone, Windows, Linux, OS X

    Erişilebilirlik

    İngilizce, Arapça, İspanyolca, Almanca, İtalyanca, Türkçe, Korece, Felemenkçe, Portekizce (Brezilya ve Portekiz)

    Tür

    Anlık mesajlaşma

    Size daha iyi hizmet sunabilmek
    için çerezleri kullanıyoruz.

    Çerez Politikası Kabul Et