Google Play
Google Play, Android destekli akıllı telefonlar, tabletler, Google TV ve benzer cihazlarda kullanılmak üzere uygulama, müzik, kitap, film ve benzeri içerikleri satın almak ve indirmek için erişim sağlayan bir web site ve uygulamadır. Google'ın daha önce Android Market olarak bilinen resmi uygulama mağazası artık kitaplar, dergiler, filmler, müzik ve uygulamalar gibi içerikleri kullanıcılara sunmaktadır.
Google Play nedir ve neden buna ihtiyacım var?
Google Play Store olarak da bilinen Google Play, Android cihazlara milyonlarca uygulama, oyun ve diğer medyalar indirilebilen veya satın alınabilen yerdir. Çok çeşitli ilgi alanlarına yönelik programlar bulunabilir. Kişilerin kendi ilgi alanlarına ait uygulamalar bulabileceği bir platformdur. Play Store'daki uygulama veya oyun sayfasına gidip Yükle'ye dokunarak uygulamalar ve ya oyunlar indirilebilirsiniz. Birçok uygulama ücretsiz olmakla birlikte, bazılarının uygulama içi reklamları bulunmaktadır. Kimi uygulamaların indirme maliyeti olacak, kiminin ise uygulama içi satın alma veya bunların herhangi birinin bir kombinasyonunu sunabilecek.
Google Play Store uygulaması açılmıyor veya yüklenmiyor ne yapılmalı?
Telefonda Play Store uygulaması açılmıyor veya yüklenmiyor yada açıldıktan sonra çöküyor ise aşağıdaki adımlar denenmelidir.
Temel sorun giderme adımları
Güçlü bir Wi-Fi veya mobil veri bağlantınız olup olmadığını kontrol edin.
- Güçlü bir internet bağlantınız olduğundan emin olun.
- Mobil internetiniz güçlü değilse Wifi ağına bağlanın.
- Wi-Fi erişiminiz yoksa, güçlü bir mobil veri bağlantınız olduğundan emin olun.
İnternet bağlantınızı kontrol ettikten sonra indirmeyi tekrar deneyin. Bağlantı sorunlarıyla ilgili daha fazla yardım almak için Android cihazlarda internet bağlantısı sorunlarını düzeltme bölümüne gidin. Depolama alanınızı kontrol edin.
Cihazda az yer varsa, uygulamaların indirilmesini ve yüklenmesini durdurabilir. Depolama alanı hakkında bir bildirim geldiyse veya cihazda 1 GB'den az kullanılabilir alan varsa kullanılabilir alan yeterli olmayabilir. Android'de depolama alanıyla ilgili yardım almak için Yer Aç'a gidin.
Android sistem güncellemelerini kontrol edin.
- Android telefonunuzda veya tabletinizde Ayarlar uygulamanızı açın.
- Sistem'e ve ardından Gelişmiş'e ve ardından Sistem Güncelleme'ye dokunun.
- Güncelleme durumunu görüntüleyin.
- Güncellemeleri indirmek veya yüklemek için ekrandaki talimatları izleyin.
İpucu: Cihazınız Android 2.2 veya daha eski sürümleri çalıştırıyorsa Google Play düzgün çalışmayabilir. Yardım için cihaz üreticinizle iletişime geçin.
Diğer sorun giderme adımları:
Yukarıdaki tüm adımları denediyseniz ancak yine de Play Store'u kullanamıyorsanız aşağıdaki adımları deneyin. Her adımdan sonra, sorunu çözüp çözmediğini kontrol etmek için uygulamayı tekrar kullanmayı deneyin.
Play Store'u kapatın ve yeniden açın
- Android cihazınızda alttan yukarı kaydırın, basılı tutun ve bırakın.
- Play Store uygulamasını kapatmak için yukarı kaydırın
- Play Store'u tekrar açın.
Play Store güncellemelerini kaldırın ve yeniden yükleyin
- Güvenilir bir Wi-Fi bağlantısına bağlı olduğunuzdan emin olun.
- Cihazınızın ana ekranında veya uygulama ekranında Play Store uygulamasını bulun.
- Play Store uygulamasına dokunun ve basılı tutun.
- Uygulama Bilgileri'ne dokunun.
- En üstte, Diğer'e ve ardından Güncellemeleri Kaldır'a dokunun.
- Play Store uygulamasını fabrika sürümüne döndürmeniz istenirse Tamam'a dokunun.
Cihazınızı yeniden başlatın
- Güç düğmesini basılı tutun.
- Kapat veya Yeniden Başlat'a dokunun.
- Gerekirse, cihazınız tekrar açılıncaya kadar Güç düğmesine basılı tutun.
Google Play Hizmetlerinden önbelleği ve verileri temizleyin
- Cihazınızın Ayarlar bölümünü açın.
- Uygulamalar ve Bildirimler'e ve ardından Uygulama Bilgileri'ne veya Tüm Uygulamaları Gör'e dokunun.
- Google Play Hizmetleri'ne dokunun.
- Depolama'ya ve ardından Önbelleği Temizle'ye dokunun.
- Depoyu Temizle ve ardından Tüm Verileri Temizle ve ardından Tamam'a dokunun.
Google Hesabınızı kaldırın ve yeniden ekleyin
Hesabınızı kaldırdığınızda, bazı bilgiler cihazınızdan kaldırılır. Bu adımı tamamlamadan önce önemli bilgileri yedeklediğinizden emin olun.
Play Store'un önbelleğini ve verilerini temizleyin
- Cihazınızın Ayarlar bölümünü açın.
- Uygulamalar ve Bildirimler'e ve ardından Uygulama Bilgileri'ne veya Tüm Uygulamaları Gör'e dokunun.
- Google Play Store'a dokunun.
- Depolama'ya ve ardından Önbelleği Temizle'ye dokunun.
- Depolamayı Temizle ve ardından Tüm Verileri Temizle ve ardından Tamam'a dokunun.
İndirme Yöneticisinden önbelleği ve verileri temizleyin
- Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın.
- Uygulamalar ve Bildirimler'e ve ardından Uygulama Bilgileri'ne veya Tüm uygulamaları Gör'e dokunun.
- İndirme Yöneticisi'ne dokunun.
- Depolama'ya ve ardından Önbelleği Temizle'ye dokunun.
- Depoyu Temizle ve ardından Tüm Verileri Temizle ve ardından Tamam'a dokunun
Google Play Store Nereden İndirilir?
Az rastlanan bir durum olsada, Google Play Store'u manuel olarak kurmanın gerekli olduğu durumlar vardır. İster yanlışlıkla kaldırılmış olsun, ister önceki bir sürüme geri dönmek istensin ya da Google Play Store çalışmıyor olsun. Tüm bunların bir çözümü mevcut. Bu yazıda, Google Play Store'u Android telefona nasıl kurulacağının yöntemleri aşağıda detaylı şekilde gösterilmiştir.
İndirme dosyası, bildirimlerinizde ve yüklemek için tıklayabileceğiniz indirme uygulaması çekmecesinde gösterilir. Yükleyemiyorsanız, en son Google Play Hizmetleri sürümünü indirin ve mevcut Android sürümünüze uygun olanı seçin.
Daha eski Android telefonlar için (Oreo öncesi), Google Play uygulamasını indirmek için APK Mirror'a gitmeden önce Ayarlar'a gidin ve Bilinmeyen Kaynaklardan yüklemeyi etkinleştirin. İndirme ve kuruluma izin vermeniz için bir istem alacaksınız, bu nedenle eylemi onaylamak için Evet'e dokunun.
Android telefonunuz Android 9 (Pie) veya Android 10 gibi daha yeni bir sürümse, aşağıdaki adımları kullanarak Google Play'i manuel olarak yükleyebilirsiniz.
- Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar'a gidin.
- Mobil tarayıcınızı, örneğin Chrome'u bulun ve üzerine dokunun.
- Gelişmiş bölümüne ilerleyin ve “Bilinmeyen uygulamaları yükle” seçeneğine dokunun.
- Bu kaynaktan İzin Ver'i seçin. Bu adımlarla işiniz bittiğinde, bu seçeneği devre dışı bırakabilirsiniz.
- APKMirror.com'a gidin ve APK'yı indirmek için en son Google Play sürümünü arayın. “Bu tür dosyalar cihazınıza zarar verebilir” diyen bir mesaj alırsanız, Tamam'a dokunun. Bildirim çubuğunuza gidin, APK indirme dosyasını açın ve Yükle'ye dokunun.
Bilgisayarınızı Kullanarak Google Play Nasıl Yüklenir?
Google Play'i akıllı telefona yüklemenin yanı sıra, Wi-Fi veya mobil veri bağlantısı yoksa bilgisayar kullanılabilir.Bu yöntemi kullanarak, telefona dosya yöneticisi uygulamasıyla birlikte yukarıdaki talimatların aynısını kullanarak Google Play APK'sini bilgisayara indirilebilir.
- APK Mirror'dan en son Google Play uygulaması APK sürümünü indirin ve ardından telefonunuzu ve bilgisayarınızı bir USB kablosu kullanarak bağlayın. APK'yı Android telefonunuza kopyalayın ve dosya yöneticisi uygulamasından açın.
- APK'yı açın, gerekli izinleri verin ve ardından Yükle'ye dokunun.
- İşiniz bittiğinde, APK'ları tekrar yandan yüklemeyecekseniz, cihazınıza verdiğiniz izinleri (Bilinmeyen Kaynaklardan yükleyin) dosya yönetimi uygulamasından kaldırın. Sideloading, telefonunuz ve PC'nizle bir USB kablosu kullanırken APK yükleme sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.
Şu andan itibaren, daha yeni bir sürüm mevcut olduğunda, sonradan yüklenen Google Play uygulamanız otomatik olarak güncellenecektir. Artık Google Play'i Android cihazınıza nasıl yükleyeceğinizi bildiğinize göre, platformda bulunan içeriği keşfetme ve öğrenme zamanı. Mağazada yeniyseniz, ana ekranda gezinmek için zaman ayırın veya siz oradayken harika uygulamalar, müzikler, filmler, oyunlar veya e-kitaplar ve diğer heyecan verici içerikler bulmak için arama çubuğunu kullanabilirsiniz.
Play Store Güncellemesi Nasıl Yapılır?
Google Play, yeni sürümler geldiğinde güncellemesini otomatik olarak gerçekleştirir. Otomatik güncelleme gerçekleşmemişse yani Google Play’in en son sürümü bulunmuyorsa, yazıdaki adımlar takip edilerek güncellemeleri gerçekleştirmek mümkün.
Google Play Store, tüm Android akıllı telefonlar için varsayılan uygulama mağazasıdır ve oldukça sık güncellenmeye devam etmektedir. Uygulama mağazasını güncel tutmak iyi bir şey olsa da en son güncellemenin cihazınıza ulaşması günler yada haftalar alabilir. Google Play Store'un en son sürümü bulunmuyorsa, Google Play Store güncelleme yapmaya zorlanabilir.Tüm Google Play mağazası güncellemeleri temel güncellemelerdir ve her güncellemede yeni bir şey getirmeyebilir, ancak mevcut hataları düzeltir ve uygulamayı daha da güvenli hale getirir. Google, hataları düzeltmek ve yeni özellikler eklemek için Play Store'u sık sık günceller. Tüm uygulamalar gibi, Google Play Store'un kendisi de ara sıra güncellemeler alır. Google Play’in en son sürümü bulunmuyorsa, yazıdaki adımları takip ederek güncelleme gerçekleştirilebilir.
Play Store Ayarlarından Güncelleme
Play Store, diğer uygulamalar gibi kendini güncellemenize izin vermez. Ancak Play Store ayarlarında gizlenmiş güncellemeleri kontrol etme seçeneği vardır.
- Android telefonunuzda Google Play Store'u başlatın.
- Menüyü açın ve Ayarlar'ı seçin.
- Ayarlarda Hakkında'ya tıklayın.
- Ardından Play Store sürümüne tıklayın.
Bir güncelleme varsa Play Store otomatik olarak güncellenmeye başlar. Ancak yoksa, "Google Play Store güncel" diyen bir mesaj görürsünüz.
Play Store Verilerini Temizle
Google Play Store normalde kendi kendine güncellenir. Ancak, güçlü bir WiFi ağına bağlı olmasına rağmen otomatik olarak güncellenmiyorsa, güncelleme kontrolüne zorlamak için verilerini temizlemeyi deneyebilirsiniz.
- Telefonunuzda Ayarlar'ı açın.
- Tüm Uygulamalar bölümüne gidin.
- Burada, Google Play Store'u arayın ve üzerine dokunun.
- Depolama'ya tıklayın ve depolamayı veya verileri temizleyin.
- Onaylamak için Tamam'a basın.
- Telefonunuzu yeniden başlatın ve Play Store'un otomatik olarak güncellenmesini bekleyin.
Play Store Güncelleme APK'sini yükleyin
Hiçbir şey işe yaramazsa, telefonunuza en son Google Play Store güncelleme APK'sini manuel olarak indirebilir ve yükleyebilirsiniz. Google Play Store'u güncellemenin en iyi yolu, Play Store'un APK dosyasını yan yana yüklemek ve akıllı telefonunuza kurmaktır. Google Play Store apk dosyasını birçok güvenilir apk mirror web sitesinden indirebilir ve cihazınıza kurabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:
Play Store APK Dosyasını İndirin
- Telefonunuzdaki tarayıcıyı açın.
- APKMirror sitesine gidin.
- Aşağı kaydırın ve Play Store'un en son sürümünü indirin.
- Telefonunuzla uyumlu olanı indirdiğinizden emin olun.
Bilinmeyen Kaynaktan Uygulama Yükleme İznine İzin Verin
Telefonunuza bugüne kadar bir APK'yi hiç yüklemediyseniz, Bilinmeyen Kaynakları etkinleştirmenizi isteyen bir pencere görürsünüz. Merak etmeyin; Android'in izlediği bir güvenlik önlemidir. Tarayıcınız için uygulama yükleme iznini onaylayın. Ardından kuruluma devam edebilirsiniz.
Google Play Store'u Güncellemek için APK yükleyin
İndirilen APK dosyasına dokunun. Ardından, Yükle'ye tıklayın ve kurulumun bitmesini bekleyin. Bazı telefonlarda tarayıcı "dosya açılamıyor" diyebilir. Bu durumda, Dosya Yöneticisini açın, İndirilenler klasörüne gidin ve ardından APK'yı yükleyin. Play Store artık telefonunuzda başarıyla güncellenecektir.
Bunlar, Google Play Store'u Android'deki en son sürüme güncellemenin birkaç hızlı yoluydu. Umarım artık en son Play Store güncellemesini cihazınıza manuel olarak yükleyebilirsiniz. Ancak, hâlâ herhangi bir sorunla karşılaşıyorsanız, aşağıdaki yorumlar aracılığıyla bize ulaşmaktan çekinmeyin. Daha fazla ipucu, püf noktaları için bizi takip edebilirsiniz.
Android telefonunuzdaki Google Play uygulamasını nasıl gizleyebilirsiniz?
Android telefondaki uygulamalar devre dışı bırakılabilir veya kaldırabilinir. Ancak, uygulama verilerini silmek istenmiyorsa veya ihtiyaç olduğu zaman zaman kolayca kullanabilmek isteniyorsa mobil cihazda uygulamaları gizlemek mümkündür. Ne tür bir telefona sahip olunduğuna bağlı olarak, bir Android işletim sisteminde uygulamaları gizlemek için kullanılabilecek birkaç farklı yöntem vardır.
Samsung veya LG telefonda uygulamalar nasıl gizlenir?
- Ana ekranınızdaki herhangi bir boş alana uzun dokunun.
- Sağ alt köşede, ana ekran ayarları düğmesine dokunun.
- Bu menüde aşağı kaydırın ve "Uygulamaları gizle"ye dokunun.
- Açılan menüde gizlemek istediğiniz uygulamaları seçin ve ardından "Uygula"ya dokunun.
MIUI çalıştıran bir telefonda uygulamalar nasıl gizlenir? (Xiaomi Redmi Telefonları)
- Güvenlik uygulamasını açın.
- Uygulama Kilidi simgesine dokunun.
- Gizlemek istediğiniz uygulamaları seçin.
Bir OnePlus telefonda uygulamalar nasıl gizlenir?
- Uygulamaları açın.
- Gizli Alanı açmak için ekranı soldan sağa kaydırın.
- Sağ üst köşedeki + simgesine dokunun.
- Gizlemek istediğiniz uygulamaları seçin. Bunları kullanmak istediğinizde bu alana dönün.
Huawei telefonda uygulamalar nasıl gizlenir?
Bu yöntem yalnızca henüz indirilmemiş uygulamalar için çalışır. Bu yöntemi kullanarak halihazırda sahip olduğunuz bir uygulamayı gizlemek istiyorsanız, bu işlem sırasında onu silip yeniden indirmeniz gerekir.
- Ayarlar uygulamasını açın.
- Gizlilik ve Güvenlik'e gidin.
- Özel Alan’a dokunun.
- Özel Alan’ı kurmak için ekrandaki talimatları izleyin.
- Gizli kalmasını istediğiniz uygulamaları indirin.
Google Play Store İadesi Nasıl Alabilirim?
Google Play Store'dan yeni bir uygulama satın alındıktan sonra geri ödeme talebinde bulunmak için çeşitli nedenler vardır. Uygulama cihazda çalışmıyor, uygulama istendiği gibi çalışmıyor veya büyük bir alıcı pişmanlığı durumu mevcut olabilir. Uygulama yanlışlıkla satın alınmış bile olabilir. Ne olursa olsun, geri ödeme yöntemlerinin tümü aynıdır. İyi haber şu ki, Google'ın doğrudan Play Store'da yerleşik bir geri ödeme süreci var. Dezavantajı ise, sorunsuz bir geri ödeme süreci isteniyorsa, oldukça hızlı hareket edilmesi gereklidir. Play Store'dan para iadesi talep etmek karmaşık değildir. Google Play Store'da nasıl geri ödeme alınacağına dair adımlar aşağıda açıklanmıştır. Google Play Store'dan geri ödeme almanın en kolay yolu erken iadedir. Mobil cihazlarda Google Play Store'da satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonraki 48 saat içinde, satın alma işlemi anında iptal edilebilir ve geri ödeme alınabilir. Bunun üzerine uygulama kaldırılır ve para, satın alma işlemini yapmak için kullanılan ödeme yöntemine iade edilecektir. Play Store geri ödeme isteğini mobil veya masaüstü web tarayıcısı aracılığıyla işlenebilir, bu nedenle her iki senaryo için kullanışlı kılavuzlar aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır.
Mobil cihazlarda Google Play Store geri ödemesi nasıl istenir?
Satın alma işlemini muhtemelen mobil cihazlarda yaptığınızdan ve Play Store büyük ölçüde mobil cihazlar düşünülerek tasarlandığından, geri ödemenizi almanın en kolay yolu mobil cihazdır. Aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir; Play Store üzerinden geri ödeme için 48 saatlik süre içinde olduğunuz sürece sorun olmadan geri ödeme alabilirsiniz.
- Satın alma işlemini yaptığınız hesaba bağlı herhangi bir Android cihazda, satın aldığınız öğenin.
- Play Store sayfasına gidin ve Geri Ödeme butonuna basın.
- Görüntülenen açılır pencerede, onaylamak için Geri Ödeme İste'ye tıklayın.
- Geri ödemeyi onayladıktan sonra, geri ödeme talebinizin işleme koyulduğunu onaylayan bir e-posta alacaksınız ve para iade edilecektir.
Para iadesi talep etme süreci oldukça sorunsuzdur, ancak tahsil edilen paranın geri ödenip ödenmediğinden emin olmak için banka ekstrenizi kontrol etmek her zaman iyi bir fikirdir. Geri ödeme isteğiyle ilgili herhangi bir sorun varsa, Google Play Store destek ekibiyle iletişime geçmelisiniz.
Bir masaüstü bilgisayar kullanarak nasıl para iadesi talep edilir?
Mobil, para iadesi almanın tek yolu değildir. Google Destek sayfasından veya doğrudan Play Store üzerinden Google Play Store'un masaüstü sürümünden geri ödeme talebinde bulunulabilinir. Destek sayfasını kullanma yöntemi en basitidir, ancak ne beklenmesi gerektiğine dair bir fikir edinmek için önce aşağıdaki yazılar incelenmelidir.
- Geri ödeme isteğinde bulunma hakkında Google Play Yardım konusuna gidin.
- Geri Ödeme Talep Et butonuna tıklayın. Bu sizi geri ödeme politikasına bir bağlantı sunan bir sayfaya götürecektir.
- Sayfanın alt kısmındaki Devam butonuna tıklayın.
- Sayfa sizden Google hesabını onaylamanızı isteyecektir. Evet'i seçin ve son satın alımlarınızı görmek için sayfanın altındaki Devam butonuna tıklayın. Hayır'ı seçip Devam'a tıklamak size bir bağlantı ve doğru Google hesabına giriş yapmanız için bir istek sunacaktır.
- Para iadesi yapmak istediğiniz satın alma işlemini seçin ve bir onay sayfasına gitmek için Devam'ı tıklayın.
- İptal nedenini isteyen sayfada, iade talebiniz için geçerli nedeni seçin ve tekrar Devam'a tıklayın.
- Bir sonraki sayfa da ayrıca iptaliniz için bir neden soracaktır. Ancak bu sefer Devam’a tıklamadan önce alana metin yazmanız gerekiyor. Sorununuzu açıklayın ve sonunda işlemi tamamlamak için Geri Ödeme İste'ye tıklayın.
Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra geri ödemenizin işleme koyulacağını onaylayan bir e-posta alacaksınız. Bir e-posta almazsanız veya geri ödeme talebi reddedilirse, yardım için müşteri desteğiyle iletişime geçmelisiniz.
Play Store Neden Girmiyor?
Uygulama, çok çeşitli nedenlerden dolayı çalışmıyor olabilir. Örneğin, internet bağlantısı veya uygulama içinde basit bir tekleme olabilir. Nedenler, altta yatan soruna bağlı olarak değişir. Başka bir şey yapmadan önce, cihazı yeniden başlatarak Google Play Store sorunları da dahil olmak üzere Android cihazla ilgili her türlü sorun çözülebilir. Yeniden başlatma, cihazınızın kendini sıfırlamasına ve Google Play Store uygulamasındaki olası hataları veya teklemeleri düzeltmesine yardımcı olabilir.
Google Play Durduruldu Hatası Nasıl Çözülür?
"Google Play Durduruldu" hata mesajı o kadar da önemli bir sorun değildir. Play Store çalışmayı bıraktığı zaman için en hızlı ve en kolay 10 düzeltmeyi özetledik. Bu adımların sırasıyla izlenmesi şiddetle tavsiye ederiz. Daha karmaşık adımlara geçmeden önce, Google Play Hizmetlerini nasıl düzeltileceğine ilişkin en yaygın ve en kolay yöntemlerle başlayalım.
Cihazınızı Yeniden Başlatın
Cihazı kapatıp tekrar açmak, Play Store sorunlarının çoğunu gerçekten çözebilir.
Android cihazınızı yeniden başlatmak için:
- Kapatma menüsü görünene kadar güç düğmesini basılı tutun.
- Kapatma simgesini seçin.
- Cihaz tamamen kapandığında, güç düğmesini basılı tutarak yeniden başlatın.
- Play Store'u açın ve sorununuzun çözülüp çözülmediğine bakın.
Play Store ve Google Hizmetlerini Güncelleyin
- Bazen Google Play'in eski bir sürümü veya Google Services Framework bir soruna neden olabilir. Bu nedenle, sorunla karşılaştığınızda her ikisi için de güncellemeleri kontrol etmelisiniz.
- Google Play Store'u başlatın.
- Arama çubuğunun sağında, Play Store menüsünün sağ üst köşesinde bulunan profil simgenize dokunun.
- Uygulamaları ve cihazı yönet'e dokunun, bekleyen güncellemelerin bir listesini göreceksiniz. Güncel olmayan tüm uygulamalarınızı güncellemek için Tümünü güncelle'ye dokunun.
- İsteğe bağlı olarak soldaki menüyü açın ve Ayarlar'a dokunun. Google Play Store'un sürümünü kontrol etmek için bu sayfanın en altına gidin ve Play Store sürümü'ne dokunun.
- Cihazınızı yeniden başlatın ve ardından Play Store'u yeniden başlatın.
Hücresel Veriden Wi-Fi'ye Geçin (veya Tersi)
İnternet bağlantınız zayıfsa, "Maalesef Play Store çalışmayı durdurdu" hatasını görebilirsiniz.
Saati ve Tarihi Değiştirin
Saat ve tarih ayarlarınız yanlışsa Google Play Hizmetleri başarısız olabilir. Bunu düzeltmek oldukça kolaydır:
- Ayarlar'ı açın ve Sistem'i seçin.
- Menüden Tarih ve Saat'i seçin.
- Henüz etkinleştirilmemişse Ağ tarafından sağlanan zamanı kullan seçeneğini işaretleyin. Cihazınızın doğru zamanı seçtiğinden emin olun.
- Hâlâ sorun yaşıyorsanız, otomatik ayarı devre dışı bırakıp Saati Ayarla üzerine dokunarak manuel bir saat ayarlamayı deneyin.
- Cihazınızı yeniden başlatın ve ardından Play Store'u yeniden deneyin.
Google Play Hizmetleri Verilerini (ve Önbelleği) Temizleyin
Verileri Sil seçeneğinin, geçici uygulama verilerinin depolandığı "önbelleği" de sildiğini unutmayın. İşte temel adımlar:
- Ayarlar > Uygulamalar ve Bildirimler > Tüm Uygulamaları Görün'e gidin ve Google Play Store'u bulun.
- Uygulamanın sayfasında, Depolama'yı ve ardından Depolamayı Temizle veya Verileri Temizle'yi seçin.
- Bu işlemi Google Play Hizmetleri için tekrarlayın. Köşedeki Menü düğmesine dokunmanız ve onu ortaya çıkarmak için Sistemi Göster'i seçmeniz gerekebilir.
- Telefonunuzu yeniden başlatın.
Google Play Store'un Daha Eski Bir Sürümüne Dönün
Telefon veya tablet ile birlikte gelen Google Play Store sürümüne geri dönmek, sorunlu bir sürümle ilgili sorunları çözebilir. Bunu yapmak kolaydır.
- Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar ve Bildirimler'i seçin.
- Tüm uygulamaları Gör'e dokunun ve listede Google Play Store uygulamasını bulun.
- Aşağıdaki menüden Devre Dışı Bırak'ı seçin. Sistem uygulamalarını devre dışı bırakmak onları kaldırmaz, bunun yerine telefonunuzla birlikte gelen orijinal sürümle değiştirir.
- Uygulamayı bir kez daha etkinleştirin.
- Cihazınızı yeniden başlatın.
Google Hesabınızı Kaldırın
Google hesabını kaldırıp yeniden eklemek bazen Google Play Store sorunlarını çözebilir. Bunu yapmak için:
- Ayarlara gidin.
- Hesaplar'ı seçin.
- Kaldırmak istediğiniz Google hesabına dokunun ve Hesabı Kaldır'ı seçin. Kaybetmemek için o hesapla senkronize edilen her şeyi yedeklediğinizden emin olun.
- Google hesabınızı yeniden ekleyin ve Play Store'un tekrar çalışıp çalışmadığını görün.
Cihazınızı Fabrika Ayarlarına Sıfırlayın
Fabrika ayarlarına sıfırlama, cihazın orijinal durumuna geri yükleyecektir. Bu, Play Store'un ve diğer uygulamaların orijinal sürümüne geri döneceği ve sorunları neredeyse kesin olarak çözeceği anlamına gelir.
Ne yazık ki, bunu yapmak, telefondakii uygulamalar, fotoğraflar, metinler ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm verileri kaybetmeye neden olur. Bu seçenek seçilirse, önce Android telefonun yedeklendiğinden emin olunmalıdır.
Cihazınızı sıfırlamak için bir güç kaynağına takın ve ardından aşağıdaki işlemleri yapın:
- Ayarlara gidin.
- Sistem > Gelişmiş > Seçenekleri Sıfırla'ya dokunun.
- Tüm Verileri Sil (fabrika ayarlarına sıfırlama) öğesini seçin.
- Sonraki menüden Her şeyi Sil'e dokunun.
- Cihazınızı yeniden kurmak için adımları gözden geçirin.
Google Play Store Verileri Silersek Ne Olur?
Google Play Hizmeti verilerini temizlediğinizde, çözülmesi gereken bazı sorunları çözülebilir. Google Play Hizmetindeki verileri temizlemek, uygulamanın verilerini kalıcı olarak siler. Google Play hesabının tüm dosyalarını, ayarlarını, hesaplarını ve veri tabanlarını siler. Ancak, Google Hesabını ve yüklü uygulamaları silmez.Google Play Hizmetlerinden Önbellek ve Veri Dosyasını temizlemek,Google Play Store ile ilgili hataları düzeltmek için en yaygın çözümlerden biridir. Aşağıda Google Play hizmetlerinin verileri temizlenerek düzeltilebilecek bazı sorun örnekleri verilmiştir.
- İndirme bekleniyor.
- Uygulama içi içerik alınmadı.
- Play Store yanlış bakiye gösteriyor.
- Play Store çalışmıyor.
- Herhangi bir uygulama veya belirli bir uygulama vb. güncellenemiyor.
Her şeyden önce, Google Play Hizmetinin verileri temizlenerek sorunlar çözülecektir.Bu nedenle, tüm sorunların aynı anda çözülmesini istiyorsanız, Google Play Hizmetinizi güncellemelisiniz, çünkü tüm hata sorunları Google Play hizmeti tarafından çözülebilir.