Yurt Dışı Çıkış Harcı 500 TL Oldu!
Türkiye'de yurt dışı çıkış harcı yüzde 230 artarak 500 TL oldu. Yeni tutar her yıl yeniden değerleme oranına göre güncellenecek. İşte detaylar!
Vergi adaletini ve etkinliğini artırmak amacıyla hazırlanan vergi paketi taslağı, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından açıklandı. Buna göre yurt dışı çıkış harcı 150 TL'den 500 TL'ye çıkarıldı. Bu artış her yıl yeniden değerleme oranına göre güncellenecek.
Yurt Dışı Çıkış Harcına Yüzde 230 Zam Geldi
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yaptığı açıklamada yurt dışı çıkış harcının 500 TL olarak güncellendiğini duyurdu. 150 TL olan harç tutarı yüzde 230 oranında artırıldı. Güler, "Yurt dışına çıkış harcını makul bir seviyeye artırıyoruz. 500 TL olarak belirliyoruz ve bu tutar her yıl yeniden değerleme oranı ile artırılacaktır" ifadelerini kullandı.
Yurt dışı çıkış harcı ilk kez 1 Ağustos 2001'de 50 ABD doları karşılığı Türk lirası olarak uygulamaya konulmuştu. Harç bedeli, 1 Nisan 2007'de 15 TL, 1 Ağustos 2019'da 50 TL ve 18 Mart 2022'de ise 150 TL olarak belirlenmişti. Geçtiğimiz ay yurt dışı çıkış harcının 1.500 TL veya 3.000 TL olabileceğine dair çeşitli iddialar ortaya atılmıştı.
Yurt Dışı Çıkış Harcı Nasıl Ödenir?
Yurt dışı çıkış harcı, havalimanlarındaki otomat ve veznelerden, gümrük saymanlıklarından, Maliye Bakanlığı'na ait harç bürolarından, anlaşmalı bankalardan ve vergi dairelerinden nakit veya kredi kartı ile ödenebiliyor. Yurt dışı çıkış harcından muaf olanlar ise şu şekildedir:
- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giden tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları
- 7 yaş altı çocuklar
- Yurt dışında oturma izni ya da vatandaşlığı bulunanlar
- Yurt dışına ticari bir amaçla görevli olarak seyahat edenler (uluslararası deniz yolu ve hava yolu çalışanları vb.)
Yurt dışı çıkış harcı neden artırıldı?
Vergi adaletini ve etkinliğini artırmak amacıyla yurt dışı çıkış harcı güncellendi.
Yurt dışı çıkış harcı her yıl artacak mı?
Evet, yurt dışı çıkış harcı her yıl yeniden değerleme oranına göre artırılacak.
Yurt dışı çıkış harcını kimler ödemek zorunda değil?
KKTC'ye gidenler, 7 yaş altı çocuklar, yurt dışında oturma izni veya vatandaşlığı bulunanlar ve ticari amaçla görevli olarak seyahat edenler yurt dışı çıkış harcından muaftır.
Yurt dışı çıkış harcı nasıl ödenir?
Havalimanlarındaki otomat ve veznelerden, gümrük saymanlıklarından, Maliye Bakanlığı'na ait harç bürolarından, anlaşmalı bankalardan ve vergi dairelerinden nakit veya kredi kartı ile ödenebilir.
Yurt dışı çıkış harcı ne kadar arttı?
Yurt dışı çıkış harcı yüzde 230 artarak 150 TL'den 500 TL'ye çıkarıldı.
İlgili İçerikler:
Borsada Bu Hafta Hangi Hisseler Para Çıkışı Gördü? (2-6 Aralık 2024)
BIST100 endeksi 2-6 Aralık haftasında %4,44 değer kazanırken, bazı hisselerde para çıkışı yaşandı. Altınkılıç Gıda (ALKLC) ve Batısöke Çimento (BSOKE) en çok para çıkışı gören hisseler olurken, onları Batı Ege Gayrimenkul (BEGYO), Sabancı Holding (SAHOL)
BİM Hisseleri İçin Yeni Hedef Fiyat 715 TL: Anadolu Yatırım "Al" Tavsiyesiyle Devam Ediyor
BİM Birleşik Mağazalar (BIMAS) hisseleri için Anadolu Yatırım, hedef fiyatını 715 TL'ye yükseltti ve "al" tavsiyesini korudu. Bu yeni hedef fiyat, BİM'in güçlü büyüme potansiyeli, etkin maliyet yönetimi ve stratejik mağaza formatına dayanıyor. Raporda, ş
Nintendo Switch 2’nin Çıkış Tarihi Belli Oldu!
Nintendo Switch 2 için heyecan dorukta! Çıkış tarihi Haziran 2025'e çekilebilir; yeni donanım, DLSS ve ray tracing destekli özellikler bekleniyor.
İzdemir Enerji'den Dev Bedelsiz Sermaye Artırımı: %325 Oranında Artışla 2.44 Milyar TL'ye Ulaştı!
İzdemir Enerji (IZENR), %325 oranında bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirerek, çıkarılmış sermayesini 2.443.750.000 TL'ye yükseltti. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan artırım, şirketin büyüme hedeflerini desteklemeyi