R10.NET Uygulamaları
Kullanıcılar
Yükleniyor, lütfen bekleyiniz..

    KVKK'dan WhatsApp ve Meta'ya 5 Milyon TL Para Cezası!

    Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), Veri Sorumluları Sicili'ne kayıt yükümlülüklerini yerine getirmeyen WhatsApp ve Meta'ya toplamda 5 milyon 330 bin TL para cezası kesti. Bu ceza, iki teknoloji devinin KVKK'nın belirlediği yükümlülükleri yerine getirmemesinden dolayı verildi.

    Yigit Aksüt
    Yigit Aksüt R10 Editörü
    22.03.2023 16:29 1477 1 dk okuma süresi
    KVKK'dan WhatsApp ve Meta'ya 5 Milyon TL Para Cezası!
    Son Düzenleme:

    KVKK, WhatsApp ve Meta'yı inceledikten sonra Veri Sorumluları Sicili'ne kayıt yükümlülüğü bulunmasına rağmen bu yükümlülüğünü süresinde yerine getirmediğini tespit etti. Bu nedenle, KVKK, her iki platforma da ayrı ayrı 2 milyon 665 bin TL idari para cezası verdi.

    Meta, yükümlülüklerini yerine getirmek zorunda

    Meta ve WhatsApp, 30 gün içinde sicile kayıt yükümlülüğünün yerine getirilmesi konusunda KVKK tarafından talimatlandırıldı.

    KVKK tarafından yapılan açıklamada, kişisel verilerin korunması konusunun son derece önemli olduğu ve KVKK'nın bu konuda tavizsiz bir yaklaşım sergilediği belirtildi. KVKK, Veri Sorumluları Sicili'ne kayıt yükümlülüklerine uymayan şirketlere ciddi para cezaları uygulayarak, kişisel verilerin korunması konusunda şirketleri sorumluluk almaya teşvik ediyor.

    Meta ve WhatsApp, KVKK'nın talimatlarına uyarak Veri Sorumluları Sicili'ne kayıt yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekiyor. Aksi takdirde, daha ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler.

    KVKK, kişisel verilerin korunması konusunda toplumun bilinçlendirilmesine de önem veriyor. Bu nedenle, KVKK tarafından çeşitli kampanyalar düzenleniyor ve vatandaşların kişisel verilerini korumaları konusunda bilgilendiriliyorlar.

    KVKK, Veri Sorumluları Sicili'ne kayıt yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketlere karşı tavizsiz bir yaklaşım sergiliyor. Meta ve WhatsApp gibi teknoloji devleri de KVKK'nın belirlediği yükümlülükleri yerine getirmek zorunda. Kişisel verilerin korunması konusu her geçen gün daha da önem kazanıyor ve KVKK, bu konuda şirketleri sorumluluk almaya teşvik ediyor.

    SEO Danışmanı - İçerik Yöneticisi / R10.net

    Yorum Yap
    İçeriği Puanla
    Yorumlar

    Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.

    Tüm Yorumlar
    Toplam 1 Yorum

    İlgili İçerikler:

    Yeni Hyundai Kona Elektrik Türkiye’de Satışta: İşte Fiyatı ve Özellikleri!

    Hyundai Kona Elektrik, Türkiye'de satışa sunuldu. 377 km menzil, modern teknoloji ve 1.499.000 TL fiyat avantajıyla öne çıkıyor.

    WhatsApp Yenilikleri Devam Ediyor: Yüksek Kaliteli Fotoğraf ve Video Paylaşımı Kolaylaşacak!

    WhatsApp artık fotoğraf ve video paylaşımlarınızı varsayılan olarak yüksek kalitede yapmanıza olanak tanıyor.

    Oyun Dünyasında Yeni Fenomen Palworld: İlk Ayında 25 Milyon Oyuncuyu Geçti!

    Palworld, ilk ayında 25 milyon oyuncuya ulaşarak oyun dünyasında fırtına gibi esiyor. Steam ve Xbox'ta rekorlar kıran bu fenomeni keşfedebilirsiniz.

    Apple'ın Yeni iPad Pro ve iPad Air Modelleri Geliyor: İşte Beklenen Özellikler!

    Apple'ın yeni iPad Pro ve iPad Air modelleri yakında! OLED ekranlar ve güçlü M3 çipi ile teknoloji dünyasında yeni bir dönem başlıyor.

    KVKK'dan WhatsApp ve Meta'ya 5 Milyon TL Para Cezası!

    Size daha iyi hizmet sunabilmek
    için çerezleri kullanıyoruz.

    Çerez Politikası Kabul Et