R10.NET Uygulamaları
Kullanıcılar
Yükleniyor, lütfen bekleyiniz..

    Instagram’da En Çok Vakit Geçiren Ülke Türkiye Oldu!

    Instagram’da en çok zaman geçiren ülkeler listesinde Türkiye ilk sırada yer aldı. Listeye göre Türkiye'de Instagram’da aylık ortalama geçirilen süre 21,4 saat oldu.

    Mucosoft
    Mucosoft R10 Editörü
    04.02.2023 17:23 3509 4 dk okuma süresi
    Instagram’da En Çok Vakit Geçiren Ülke Türkiye Oldu!
    Son Düzenleme:

    Instagram, kurulduğu dönemden bu yana halen yoğun bir ilgiyle kullanılıyor. Özellikle de Türkiye'de büyük bir kullanım oranına sahip. Instagram'da her yaş kitlesinden kullanıcıya sahip. Bu durumda kullanım yoğunluğunu daha da arttırıyor.

    DataReportal, popüler sosyal medya platformu Instagram'a ilişkin dijital raporları yayınladı. Yayınlanan bu raporlarda Türkiye de yer aldı. Rapor, özellikle Türklerin Instagram’da bol bol vakit geçirdiğini gösteriyor.

    Instagram’da en çok vakit geçiren yer Türkiye!

    Firma, yayınladığı raporlardan birinde Instagram’da aylık vakit geçirilen süreleri ortaya çıkarttı. Buna göre Türkiye Instagram'da aylık ortalama 21,4 saat vakit geçiriyor. Bu oran Dünya geneli ortalaması için 12 saat olarak açıklandı.

    Türkiye’den sonra Instagram’da en çok vakit geçiren ülke 17,6 saat ile “Arjantin” oldu. Listenin devamında ABD ortalama 7,7 saat ve Birleşik Krallık ortalama 7,7 saat ile yer aldı. Fransa ise ortalama 8,6 saat olarak listede kendisine yer buldu.

    ÜlkeAylık Geçirilen Ortalama Vakit (Saat)
    Türkiye21,4
    Arjantin17,6
    Brezilya15,9
    Endonezya15,4
    Hindistan14,9
    Rusya9,6
    Kanada9,5
    Singapur9,5
    Avustralya8,6
    Fransa8,6
    Almanya8,5
    Birleşik Krallık7,7
    Amerika Birleşik Devletleri7,7
    Meksika6,9
    Güney Kore6,1

    5.5 milyar insan telefon kullanıyor

    DataReportal, bu verilerin yanı sıra raporda daha pek çok detaya yer veriyor. Dünya çapında yapılan bir araştırmaya göre 8 milyar insanın yarısından fazlası internette. Yani 5.16 milyar insan internete erişiyor. Bu da nüfusun %64,4’üne tekabül ediyor. Telefon kullananların sayısı ise 5.44 milyar olarak açıklandı. Bu da nüfusun %68’i demek. Sosyal medyayı aktif olarak kullananların miktarı ise 4.76 milyar olarak paylaşıldı.

    Paylaşılan bir diğer veride internet kullanımının geçen yıla göre ne kadar arttığı açıklanıyor. Buna göre 168 milyon insan, telefon kullanıcıları arasına katıldı. İnternete dahil olanların sayısı ise 98 milyon olarak açıklandı. 137 milyon insan da sosyal medya kullanıcıları arasında yer aldı. Yani sosyal medyaya erişim, diğer ağlara erişimden daha yüksek olarak gerçekleşti.

    Ortalama internet kullanımı günün dörtte biri

    Paylaşılan bir başka veride ise internet kullanımı ile ilgili genel bilgiler yer aldı. Buna göre ortalama internet kullanımı süresi günlük 6 saat 37 dakika oldu. Erkeklerin internet kullanım oranı %67,2 iken kadınların ki %61,6 olarak açıklandı.

    Mobil aygıtlarda internete erişim oranı %92,3, bilgisayar ve tabletlerde %65,6 oldu. Şehir içinde internet kullanım oranıysa %78,3 olarak duyuruldu. Ayrıca kırsal kesimlerdeki internete erişim oranı, %45,8 olarak paylaşılıyor.

    Türkiye, Instagram’da en çok vakit geçiren ülke konumunda bulunuyor olsa da diğer verileri de bilmek gerekiyor. 1990 yılında 2.6 milyon insan internete bağlıydı. 1996’da bu sayı 72 milyona ulaştı. 2000’de ise 396 milyon oldu. 2008’de 1.46 milyar insan internete bağlıyken 2015’te 3 milyara ulaştı. 2020 yılına geldiğimizde 4.6 milyar insan internete erişim sağlıyordu. 2023 yılının Ocak ayı verilerine göre ise bu sayı 5.1 milyarın üzerine çıktı.

    Türkiye nüfusunun %83’ü internette

    Açıklanan raporlara göre Türkiye nüfusunun %83’ünden fazlası internet kullanıyor. Dünya çapında ise ortalama internet kullanımı %64 olarak yansıyor. En yüksek internet kullanım oranına sahip ülke %99 ile İrlanda oldu. En düşük internet kullanım oranı ise %32 ile Kenya olarak açıklandı.

    Ülkeler ile ilgili açıklanan veriler arasında günlük ortalama kullanım süresi de yer aldı. Dünya çapında ortalama kullanım süresi 6 saat 37 dakika. Günlük en yüksek kullanım yapan ülke 9 saat 38 dakika ile Güney Afrika. Türkiye’de ise internet kullanımı 7 saat 24 dakika olarak açıklandı. En az kullanan ülke 3 saat 45 dakika ile Japonya oldu.

    Dünya genelinde internet kullanımı en çok bilgi aramak için yapılıyor. Bu oran %57,8 olarak açıklandı. Aile ve arkadaşlarla iletişime geçmek için internet kullananların oranı ise %53,7 oldu. 3. sırada ise gündemi incelemek yer alıyor. Gündemi 4. sıraya yerleşen videolar takip ediyor. En düşük oran %28,9 ile iş araştırması oldu.

    Şirket tarafından Instagram’da en çok vakit geçiren ülke dışında daha pek çok rapor yayınlandı.

    Sitelerin en çok ziyaret edilme nedeniSohbet, sosyal ağ ve arama
    2022’de verilen sipariş sayısı4.11 milyar
    2022’de siparişlere ödenen toplam miktar3.59 trilyon dolar
    2022’de alışverişlerdeki ortalama harcama873 Amerikan doları
    Mobil cihazdan ürün alım oranı%59,8
    En çok harcama yapılan grupModa, 871.2 milyar dolar
    Dijital reklama harcanan ortalama miktar129 dolar
    Sosyal medya reklamları harcamaları226 milyar dolar
    YouTube için aylık kullanım ortalaması23 saat 9 dakika
    Facebook için aylık kullanım ortalaması19 saat 43 dakika
    WhatsApp için aylık kullanım ortalaması17 saat 20 dakika
    Instagram için aylık kullanım ortalaması12 saat
    TikTok için aylık kullanım ortalaması23 saat 28 dakika
    Mobil trafiğin en yüksek olduğu platformAndroid, %71,96
    İçeriği Puanla
    Yorumlar

    Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.

    İlgili İçerikler:

    Huawei Yeni Ürünlerini Tanıttı: Sağlık Takibinden Yüksek Hızlı İnternete Kadar Pek Çok Yenilik!

    Huawei, Türkiye’deki etkinliğinde yeni akıllı saatler, tabletler ve WiFi cihazlarını tanıttı. Sağlık takibi, üretkenlik ve hızlı internet çözümleri dikkat çekti.

    Çin, Türkiye'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne Şikâyet Etti: Ek Gümrük Vergileri Kalkacak mı?

    Çin, Türkiye'nin Çin’den ithal otomobillere uyguladığı ek gümrük vergileri için DTÖ'ye şikayette bulundu. Vergilerin kaldırılıp kaldırılmayacağı belirsizliğini koruyor.

    Discord Türkiye'de Neden Engellendi? Bakan Uraloğlu'ndan Açıklama Geldi!

    Discord, Türkiye'de güvenlik birimleriyle veri paylaşmadığı gerekçesiyle erişime engellendi. Bakan Uraloğlu, IP adresleri paylaşılmadığı için yasaklandığını açıkladı.

    Discord'a Erişim Engeli Gündemde mi? Bakan Uraloğlu'nun Açıklamaları Neler Anlatıyor?

    Bakan Uraloğlu, Discord'un kötüye kullanım iddiaları nedeniyle erişim engelinin değerlendirildiğini belirtti. Güvenlik ve gençlerin korunması için adımlar atılabilir.

    Instagram’da En Çok Vakit Geçiren Ülke Türkiye Oldu!

    Size daha iyi hizmet sunabilmek
    için çerezleri kullanıyoruz.

    Çerez Politikası Kabul Et