R10.NET Uygulamaları
Kullanıcılar
Yükleniyor, lütfen bekleyiniz..

    Youtube’den Netflix’e Rakip Oluyor! İşte Yeni Youtube Hizmeti!

    Google, Youtube hizmetlerini genişletmeye devam ediyor. Şirket, son olarak Youtube’ye ücretli abonelik sistemi getireceğini açıkladı. İsmi “Channel Store” olarak adlandırılan sistemin detayları da belli oldu.

    Yağız Özgün Kocabaş
    Yağız Özgün Kocabaş R10 Editörü
    18.08.2022 14:32 1715 2 dk okuma süresi
    Youtube’den Netflix’e Rakip Oluyor! İşte Yeni Youtube Hizmeti!
    Son Düzenleme:

    Google, canlı yaygın hizmetindeki kullanıcı sayısını arttırmayı hedefiyle çalışmalara imza attı. Şirket video akış platformu Youtube için yeni “abonelik modeli” getirecek. Ortaya çıkan bilgilere göre Google’nin Youtube’a getireceği yeni hizmetin adı “Channel Store” oldu. Bu yeni abonelik modelinin en kısa sürede kullanıma sunulacağı açıklandı. Hatta şirketin bu abonelik modeliyle ilgili 2020’den beri çalıştığı belirtildi.

    Geçişler Hızlı ve Kolay Olacak!

    Duyurulan Youtube Channel Store sistemine ilişkin detaylarda ortaya çıktı. Google üst kuruluşu “Alphabet Inc” sektördeki önemli paydaşlarla görüşmelere başladı. Şirketin söz konusu çalışmalarına ilişkin yönetim ekibinden de açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalara göre Youtube’de başlayacak Channel Store hizmeti, akış hizmeti sunan şirketlere/platformlara ciddi fırsat yaratacak. Youtube’nin dinamik pazarından doğrudan yararlanma imkanı sunacağı belirtildi.

    Youtube

    Kullanıcı Youtube’de ücretsiz canlı yayın veya fragman izleyebiliyor. Channel Store sayesinde bunları izledikten sonra kolayca ücretli aboneliğini aktif edebileceği belirtildi. 

    Dijital Medya Büyümeye Devam Ediyor

    Tüm dünyada Pandemi yasakları sırasında dijital içerik üreticiliği alanında ciddi büyüme yaşanmıştı. Sektördeki hızlı büyüme 2021 yılında 371 Milyar Dolar seviyesinde bir değerleme oluşturdu. Söz konusu değer 2022 yılının ilk 8 ayında 473.4 Milyar Dolar’a ulaşarak, devasa artış yaşadı.

    2019-2023 yılları arasındaki global dijital video izleyici sayısı istatistikleri açıklandı.

    2019'dan 2023'e kadar dünya çapındaki dijital video izleyicilerinin sayısıKişi Sayısı
    20192.8 Milyar
    20203.1 Milyar
    20213.3 Milyar
    20223.4 Milyar
    20233.5 Milyar
    Video akış izleyici sayısı

    Youtube tarafından duyurulan “Channel Store” servisi, sektörde önemli rakip oluşturacak. Bu noktada Netflix ile birlikte Amazon Prime Video ve Apple TV+ için önemli bir rakip olacak.

    Youtube’nin kullanıcı sayısı verileri 2.6 Milyar’dan fazla kullanıcı olduğunu gösteriyor.

    Youtube, yeni abonelik servisi hizmetini ilk olarak ABD’de kullanıma sunacak. Global pazara çıkışıyla ilgili resmi bir bilgiyse bulunmuyor.

    Youtube’nin yeni servisiyle ilgili sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorum kısmına veya R10.NET Forum’a iletebilirsiniz.

    2008'den bugüne profesyonel içerik yazarlığı!

    Yorum Yap
    İçeriği Puanla
    Yorumlar

    Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.

    İlgili İçerikler:

    Yeni iPad Air İçin Tarih Belirlendi: Hangi Yeniliklerle Geliyor?

    Apple, 2025'te yeni iPad Air modelini tanıtacak. Magic Keyboard desteği, M3 işlemci ve geliştirilmiş Wi-Fi, ekran parlaklığı ve kamera iyileştirmeleri sunacak.

    Samsung Smart TV'ler, One UI Güncellemesi Almaya Başladı: İşte Gelen Yenilikler!

    Samsung, 2023 TV'lerine One UI güncellemesini sunmaya başladı. Yeni arayüz, oyun iyileştirmeleri, öneriler ve gelişmiş güvenlik özellikleri getiriyor.

    Renault 4 Geri Döndü: İşte Yeni Renault 4 E-Tech ve Tüm Özellikleri!

    Renault 4 geri dönüyor. Elektrikli crossover Renault 4 E-Tech, nostaljik tasarımı, yenilikçi teknolojileri ve 400 km menzil sunan bataryasıyla 2024'te yollarda.

    Xiaomi 15 Pro'nun Canlı Görüntüleri Heyecan Yarattı: İşte İlk Detaylar!

    Xiaomi 15 Pro'nun sızan görüntüleri heyecan yarattı. 50MP üçlü kamera, Snapdragon 8 Elite işlemci ve 6.000mAh batarya ile dikkat çeken cihaz, yakında tanıtılacak.

    Youtube’den Netflix’e Rakip Oluyor! İşte Yeni Youtube Hizmeti!

    Size daha iyi hizmet sunabilmek
    için çerezleri kullanıyoruz.

    Çerez Politikası Kabul Et