Google, Paylaşılan Bütün Bilgileri Yapay Zeka İçin Kullanacak!
Google'ın güncellenmiş gizlilik politikasına göre yapay zeka eğitimi için internette paylaştığınız neredeyse her şey incelenecek. İşte detaylar!

Google, son güncellemesi ile gizlilik politikasında büyük bir değişikliğe gitti ve internette paylaştığınız hemen her veriyi inceleyerek, yapay zeka araçları oluşturmak için kullanabileceğini belirtti.
Bu durumun en basit anlatımı, eğer Google kelimelerinizi okuyabiliyorsa, bunları artık Google'ın mülkiyetinde olduğunu ve bir yapay zekanın eğitiminde kullanılabileceğini anlamına geliyor.
Veriler Yapay Zeka İçin Kullanılacak!
Google'ın yeni politikası, bilgileri hizmetlerini geliştirmek ve kullanıcılarına ve topluma faydalı yeni ürünler, özellikler ve teknolojiler geliştirmek için kullanacağını ifade ediyor.
Örneğin, Google'ın yapay zeka modellerinin eğitilmesi için Google Translate, Bard ve Cloud AI gibi ürün ve özellikler oluşturmak üzere kamuya açık bilgileri kullanacaklarını açıklıyor.

Google Gizlilik Politikasındaki Yeni Madde
Daha önce Google, verilerin "AI modelleri" yerine "dil modelleri için" kullanılacağını belirtiyordu. Ancak yeni politikada, Google Translate'e ek olarak Bard ve Cloud AI da eklendi. Bu, gizlilik politikalarında pek de alışılmış bir durum değil. Bu politikalar genellikle işletmelerin yayınladığınız bilgileri nasıl kullandıklarını belirtir. Yeni durumda ise, Google sanki tüm internet kendi yapay zeka oyun alanıymış gibi, kamuya açık internetin herhangi bir yerinde yayınlanan verileri toplama ve kullanma hakkını saklı tutuyor.
Bu durum, yeni ve ilginç gizlilik sorularını beraberinde getiriyor. Artık sorun bilginin kimin görebileceği değil, nasıl kullanılabileceği. Bard ve ChatGPT gibi araçların, uzun süre önce unutulan blog yazılarınızı veya 15 yıl önceki restoran yorumlarınızı çoktan özümsemiş olabileceği belirtiliyor.
ChatGPT, Google ve Veri Kazıma
ChatGPT sonrası dünyada, sohbet robotlarının bilgileri nereden aldığına dair sorunsallar ortaya çıkıyor. Google ve OpenAI gibi şirketlerin, araçlarını beslemek için internetin büyük bir bölümünü kazıdığı belirtiliyor.
Bu durumun hukuksal açıdan kabul edilebilir olup olmadığı henüz belirsiz. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda, bilim kurgu gibi görünen telif hakkı sorunlarıyla mahkemelerin boğuşacağı öngörülüyor. Bu durum, tüketicileri beklenmedik şekillerde etkileyebiliyor.
Twitter ve Reddit gibi platformlar, yapay zeka konusunda kendilerini mağdur hissediyorlar ve platformları korumak için tartışmalı değişiklikler yapıyorlar. Twitter ve Reddit'in API değişiklikleri, pek çok kişinin bu sitelere erişmek için kullandığı üçüncü parti araçları olumsuz etkiledi. Yakın zamanda, veri kazıma konusu, Elon Musk'ın da gündeminde oldu. Musk, son zamanlarda Twitter'dan yüksek miktarda veri çekildiğini belirtti ve ardından bilinen tweet görüntüleme sınırı getirildi.
İlgili İçerikler:
Google, Ülkeye Özel Alan Adlarını Kaldırıyor: Arama Deneyimi Tamamen google.com Üzerinden Olacak!
Google, ülkeye özel alan adlarını kaldırıyor. Artık tüm kullanıcılar google.com üzerinden, konumlarına göre yerel sonuçlara erişecek.
OpenAI’nin Yeni Yapay Zekâ Modeli GPT-4.1 Tanıtıldı: Daha Hızlı, Daha Ucuz ve Çok Daha Güçlü!
OpenAI, GPT-4.1 modelini tanıttı. %26 daha ucuz, 1 milyon bağlam işleyebiliyor ve kodlama ile talimat takibinde GPT-4o'dan çok daha iyi performans sunuyor.
Canva, Yeni Yapay Zeka Özelliklerini Duyurdu!
Canva, Visual Suite 2.0 ile yapay zekâ destekli sesli komutlar, gelişmiş düzenleme araçları ve etkileşimli içerik üretimiyle tasarımı yeniden tanımlıyor.
The Last of Us Complete PS5 İçin Satışa Sunuldu!
The Last of Us Complete paketi, PS5 kullanıcılarına özel olarak iki efsane oyunu ve tüm indirilebilir içerikleriyle birlikte 3899 TL fiyatla sunuldu.